„Po 1–1,5 mėnesio.“ Kyjivas gali pulti. Liko tik viena problema  ()

Pasak buvusio bataliono „Aidar“ kuopos vado, problema su amunicija beveik išspręsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali pereiti prie puolimo veiksmų visoje fronto linijoje, jei gynybos pajėgos turės pakankamai amunicijos ir papildys personalą.

Apie tai „Espreso“ sakė buvęs „Aidar“ bataliono kuopos vadas J. Dikijus.

Anot jo, Ukraina „atvers galimybių langą fronte po 1–1,5 mėnesio“.

„Fronte turėjome dvi esmines problemas – amunicijos ir personalo trūkumą. Mūsų kariuomenei labai trūko didelio kalibro amunicijos. Ši problema jau beveik išspręsta, nes amunicija jau iškeliavo į frontą. Ir tai jau galima pastebėti. Artilerija vėl atgijo ir pradėjo dirbti “, – pasakojo Dikijus.

Jis pažymėjo, kad ribotų išteklių sąlygomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro tiesiog neįmanomus dalykus, sutramdydamos priešą. Visgi, pagrindinė problema Ukrainos ginkluotosiose pajėgose yra personalo trūkumas.

 

„Sausumos pajėgų vadas generolas Oleksandras Pavliukas teisus sakydamas, kad turime galimybę ir reikia pereiti prie puolimo veiksmų, tačiau kariuomenė kovoja su tais, kurie jau įstojo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas. Šiandien mūsų gynybos pajėgos, turėdamos turimus išteklius, daro tai, kas tiesiog neįmanoma. Jie sulaiko pranašesnes priešo pajėgas. Mes darome per mažai čia, užnugaryje. Kadangi nuo mūsų priklauso Ukrainos ginkluotųjų pajėgų papildymas“, – pabrėžė Dikijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: