[ŽT] Dar vienas Putino sąjungininkas apginkluoja Ukrainą?  ()

Ukrainai padeda daugybė šalių. Kai kurias jų Rusija laiko sąjungininkėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstanas gali Ukrainos Su-24 ir MiG-29 lėktuvams atsiųsti dalių. „Ria Novosti“ iš vieno šaltinio sužinojo, kad valstybinė Ukrainos ginklų eksporto įmonė „Ukrspeceksport“ derasi su Kazachstanu dėl stabdymo parašiutų įsigijimo.

„Galbūt Kazachstano vadovybė slepia kortas daugiavektorinės politikos žaidime, siekdama išlaikyti lygias pozicijas dialoge dėl padėties Ukrainoje tiek su Vakarų šalimis, tiek su Rusija“, – „Ria Novosti“ sakė šaltinis.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir galimybių 5,5 l karšto oro gruzdintuvė - pamaitinsite visą šeimą
3582 4

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kazachstano gynybos ministerija suskubo paneigti tokius gandus ir teigia, kad nesiųs Ukrainai ginkluotės ar jos dalių. Tačiau tai ne pirmas kartais, kai pasklido gandai apie Kazachstano pagalbą Ukrainai. Dar 2022 metais Kazachstanas per Jungtinę Karalystę galimai tiekė Ukrainai ginklų ir šarvuočių. Kazachstanas ir tada tai neigė, tačiau šaltiniai Ukrainoje tvirtino, kad pagalba iš Kazachstano buvo gauta.

 

Kazachstanas Ukrainai oficialiai perdavė tik humanitarinę pagalbą. Atvirai ginklų ir neperduotų, nes Rusija yra artima Kazachstano sąjungininkė. Bent jau oficialiai. Prasidėjus karui Ukrainoje ne vienas rusų propagandistas teigė, kad rusams gali tekti nukreipti ginklus ir į Kazachstaną.

Rusija ir Serbiją laiko draugiška valstybę, bet serbiška amunicija Ukrainoje užfiksuota ne kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(109)
(2)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: