[ŽT] „Jie puikiai žinojo, kur smogti.“ Grandiozinis smūgis Rusijai (Video)  (1)

„Lukoil“ šalies vidaus rinkai tiekė apie 10 proc. visų rūšių degalų nuo bendrai perdirbamos produkcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ekonomikai vėl suduotas milžiniškas smūgis.

Antradienį, kovo 12 d. surengta dronų ataka prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas buvo labai sėkminga. Remiantis pranešimais, dėl šios atakos kilus gaisrui buvo sustabdytas didžiausias pirminio naftos perdirbimo įrenginys „Lukoil“ naftos perdirbimo gamykloje Žemutinio Naugardo srityje. 

Tai pranešė Rusijos leidinys „Kommersant“, kuris informaciją gavo iš savo šaltinių naftos perdirbimo gamykloje. 

Ekspertai pažymi, kad ataka buvo gerai suplanuota, nes dronas pataikė tiksliai į taikinį labiausiai pažeidžiamoje gamyklos vietoje. „Užpuolikai puikiai žinojo, kur smogti. Sugadintas pagrindinio perdirbimo įrenginys kelis kartus sumažina gamyklos našumą, nes be jo neveikia kiti skyriai“, – sako Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

 

Gamykloje yra du tokie įrenginiai, o vieno iš jų gedimas gamyklos našumą sumažina perpus. Ši gamykla šalies vidaus rinkai tiekė apie 10 proc. visų rūšių degalų nuo savo perdirbamos produkcijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(0)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: