„Slovėniškas pabūklas ir Izraelio šarvai.“ Į kovą stojo retas karo žvėris M-55S (Video)  ()

127-oji teritorinės gynybos brigada pademonstravo tankų M-55S naudojimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-15 „Slovėniškas pabūklas ir Izraelio šarvai.“ Į kovą stojo retas karo žvėris M-55S (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į kovą stojo retas karo žvėris M-55S. 127-osios teritorinės gynybos brigados kariai pademonstravo tankų M-55S panaudojimą prieš okupantus fronto linijoje.

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas brigados „Facebook“ paskyroje.

Ukrainoje naudojami M-55S yra 2022 metais Slovėnijos perduoti tankai. Tai sovietinio tanko T-55 hibridas, kuriame sumontuotas L7 105 mm kalibro pabūklas.

Iš vaizdo įrašų galima spręsti, kad Ukrainos gynėjai stengiasi neprivažiuoti arti priešų. Taip yra dėl M-55S silpnų šarvų, kurie net ir su dinaminės apsaugos komplektu negali atlaikyti tiesioginio šiuolaikinės prieštankinės amunicijos smūgio.

[Vokietija!] Mažiausia kaina šiais metais. Beprotiška, ką sugeba naujausias išmanusis „Xiaomi“ klozeto dangtis („Smartmi Smart Toilet Seat 2“)
3470

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Nuostabus funkcionalumas

Išsamiau

Šie tankai darbavosi jau su trimis brigadomis: 47-ąja ir 67-ąja mechanizuotomis brigadomis, taip pat 5-ąja tankų brigada.

M-55S

M-55S yra sovietinio tanko T-55, kuris buvo sukurtas 1945–1958 metais, modernizuota versija. Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje Slovėnija patobulino jį, vykdydama bendrą Slovėnijos įmonės „STO Ravne“ ir Izraelio „Elbit Systems“ projektą.

Atnaujintas Slovėnijos T-55 buvo aprūpintas L7 105 mm pabūklu su stabilizatoriais, taikikliu „Fotona SGS-55“ su lazeriniu tolimačiu ir ugnies valdymo sistema su skaitmeniniu balistiniu kompiuteriu.

 

Tanko šarvų apsauga buvo sustiprinta Izraelio „Blazer“ dinaminės apsaugos elementais ant bokštelio ir priekinės korpuso dalies.

Ukrainoje M-55S taip pat gavo „Kontakt-1“ dinaminės apsaugos elementus korpuso šonuose ir prieštankinius šarvus ant galinio korpuso.

Patvirtinta, kad tik du iš šių tankų buvo prarasti. Priešo artilerija juos pamušė nemažu atstumu nuo fronto linijos. Vienas iš jų sėkmingai išgyveno tiesioginį 152 mm valdomos amunicijos smūgį ir galėjo pats pasitraukti iš mūšio lauko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()