[ŽT] „Mes aiškiai pasirinkome.“ Estija atsisako suteikti garantijas. Netikėta žinia  (1)

Estijos premjerės pareiškimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje toliau vyksta diskusijos dėl Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono inicijuotos idėjos galimai siųsti Vakarų karius į Ukrainą. 

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas, atsakinėdama į Estijos parlamentarų klausimus, negarantavo, kad šalies gynybos pajėgos nebus siunčiamos į Ukrainą, praneša ERR. Parlamentarai klausė vyriausybės vadovės, ar Talinas planuoja siųsti Estijos karius į Ukrainą, kad jie padėtų kovoti su Rusijos invazija.  

[Vokietija] Tik 69,99€ ir beprotiškos galimybės. Išvalysite visus namus, automobilį ir nušveisite net ten, kur atrodė neįmanoma
2939 3

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Itin gerų savybių ir funkcionalumo įrenginys

Išsamiau

Premjerė pirmiausia atsakė, kad „apie sausumos kariuomenės įvedimą niekada nebuvo kalbama“, ir pasakė, kad čia supainiota terminologija. Tada kai kurie parlamentarai pareikalavo iš premjerės garantijų, kad Ukrainoje Estijos karių nebus, tačiau Kallas pareiškė, kad atsisako suteikti tokias garantijas. 

Ji taip pat pažymėjo, kad mandatą dėl Estijos karių dislokavimo už šalies ribų suteikia parlamentas, o vyriausybės vadovas tokių klausimų vienas spręsti negali. Be to, premjerė sakė, kad neketina nieko žadėti, nes aplinkybės gali pasikeisti. Ji pridūrė, kad Estija jau teikia karinę pagalbą Ukrainai; o tai Kremlius gali įvertinti kaip „įsikišimą“. Tačiau Talinas neketina atsisakyti paramos Kijevui, nes aiškiai nusprendė, ką palaiko. 

 

Mes darome viską, kad Ukraina laimėtų. Yra aišku, kieno mes pusėje“, – pasakė vyriausybės vadovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(275)
(16)
(259)

Komentarai (1)