„Sprogo atmosferinės krosnys. Pažeisti garo siurbliai.“ Strateginis smūgis. Maskva to nesitikėjo  ()

Ukraina rado silpnąją Rusijos vietą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-16 „Sprogo atmosferinės krosnys. Pažeisti garo siurbliai.“ Strateginis smūgis. Maskva to nesitikėjo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina smogia į pažeidžiamiausias naftos perdirbimo gamyklų dalis, sustabdydama procesą – brangių įrenginių remontas gali užtrukti mėnesius, dėl to Rusijoje kyla degalų kainos ir mažėja pajamos užsienio valiuta.

Smūgiai Rusijos naftos perdirbimo gamykloms vis dažnėja. Smūgiams naudojami nežinomi lėktuvų tipo bepiločiai orlaiviai, vizualiai panašūs į PD-2. Sprendžiant iš sprogimų galios, jų kovinės galvutės buvo smarkiai modifikuotos. Remiantis gaunama informacija, praėjusią savaitę kai kurias Rusijos naftos perdirbimo gamyklas atakavo bepiločiai orlaiviai su 75 kg sprogmenų.

Bepiločių orlaivių taiklumas yra didelis. Taikiniai Rusijos naftos perdirbimo gamyklose yra dideli: tai daugiaaukščio pastato dydžio žaliavinės naftos stambaus perdirbimo ir dalinio nuėmimo kolonos, rašo LB.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“)
2444

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pralaidumas taip pat pakankamas – laidų rinkiniai sudega gaisro metu, sprogsta atmosferinės krosnys ar vakuuminiai rafinavimo įrenginiai, pažeidžiami ir garo siurbliai. Kiekvienas apdorojimo įrenginys kainuoja 90-110 mln. dolerių, jie užsakomi kiekvienam objektui atskirai, o jų gamyba užtrunka nuo 9 iki 14 mėnesių.

Tai reiškia ne tik remonto išlaidas, bet ir kelių mėnesių prastovas. Sprendžiant iš Z-tinklaraštininkų ir Rusijos žiniasklaidos reakcijos, Kremliaus režimui labai skauda.

 

Užuralė nepakels naftos produktų nuosmukio – strategiškai taikiniai parinkti puikiai.

Sutriks degalų tiekimas ūkininkams – gerai: Rusija yra viena didžiausių kviečių eksportuotojų.

Kils problemų eksportuojant degalus už užsienio valiutąUkrainai tai dar geriau: Rusijos federalinis biudžetas pildomas daugiausia naftos dolerių dėka, o Nacionalinio turto fondo kasa senka.

Atrodo, kad Ukraina rado pažeidžiamą Rusijos vietą ir pataiko tiksliai į taikinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(424)
(3)
(421)

Komentarai ()

Susijusios žymos: