Galinga banga. „Išsiveržė į priekį.“ Kas vyksta  ()

„Kodėl Rusijos vadovybė žengė šį neperspektyvų žingsnį?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenėje tarnaujantis politologas Viktoras Andrusivas savo „Telegram“ kanale rašo, kad ukrainos karius užgriuvo nauja rusų puolimo banga ir analizuoja priežastis.

Po kelių dienų mažėjančio puolimų intensyvumo šiandien užgriuvo nauja galinga banga. Kai kuriose vietose priešas išsiveržė į priekį, bet dar neįsitvirtino. Priešas dar nepasiekė ypatingų pasisekimų, nors puolimas buvo galingas ir jų nuostoliai buvo dideli. Ir čia kyla klausimas: kas vyksta?

Rusai priima rizikingą sprendimą. Remiantis žvalgybos pranešimais, šiandien į mūšį buvo išsiųsti operatyviniai rezervo kariai. Tai labai rizikingas sprendimas, nes paprastai tokių karių užduotis yra padengti mūsų galimą prasiveržimą ar kontrataką. Tai yra, šeši mėnesiai „mėsos puolimų“ nebuvo veltui, orkai tikrai išsekę. Akivaizdu, kad, kadangi buvo panaudotas rezervas, papildymas nepadengia pastaraisiais mėnesiais patirtų nuostolių masto. Tačiau kodėl Rusijos vadovybė žengė šį neperspektyvų žingsnį?

1. Atrodo, kad orkai tikrai tiki, kad yra galimybė prasibrauti per frontą. Jie žino, kad mūsiškiai išsekę, ir tikisi kažkur pasiekti proveržį. Mūsiškiai išsekę, bet jie nesuteiks orkams galimybės giliai prasiveržti.

2. Orkai suprato, kad pradėjome statyti tikrus įtvirtinimus ir vėliau bus labai sunku mus išmušti. Todėl jie kelia savo tikslą dabar sugriebti tiek, kiek gali.

 

3. Tarptautinė pagalba pajudėjo į priekį. Čekai aptiko amunicijos, o JAV artėja prie momento, kai bus priimtas pagalbos paketas. Atitinkamai, orkai skuba, kol dabar dar jis nepriimtas.

Operatyvinis rezervas nebuvo gausus. Tad išpuoliai truks daugiausiai porą dienų. Tiesa, jau matome šviežių, nepasiruošusių orkų atsiradimą. Pastaruoju metu tai pasitaikydavo retai. Visi, net ir kaliniai, turėjo bent tris mėnesius mokymų, ir turiu pasakyti, kad tai darė juos labai rimtais kariais.

Putinas skuba, bet ne dėl savo rinkimų, o tam, kad mūsų gynyba nesustiprėtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(17)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: