„Rizika yra labai didelė.“ NATO kelia kariuomenę. Kas nutiko (Video)  ()

Rusijos atakos prieš NATO šalis rizika yra gana didelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Europos lyderiai žino, kad bet kurios NATO šalies puolimo pavojus šiandien yra gana didelis, todėl savo pastangas nukreipė į pasirengimą karui“, – priminė karo ekspertas Oleksandras Musijenka. Labiausiai tikėtinas scenarijus – bandymas užgrobti Baltijos šalis, tačiau kaip alternatyva svarstoma ir Rusijos armijos ir NATO karių susidūrimo Ukrainos teritorijoje galimybė.

Musijenko interviu „24 kanalui“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Karo ekspertas kalbėjo: „Rizika labai didelė. NATO ruošiasi tam, kad gali kilti karas su Rusija, ir tai pastebima: šiuo metu Europoje vyksta plataus masto pratybos, kurios truks dar apie pusmetį. Jos parodo, kad tam ruošiamasi, imamasi tam tikrų priemonių, kad būtų galima pasipriešinti Rusijai. Dabar svarbiausia stiprinti Baltijos šalių saugumą, ką NATO ir daro, nes rizika, kad Rusija puls Baltijos šalis, šiandien yra labai didelė ir bus didelė iki 2026 m., todėl ruošiamos atsakomosios priemonės“.

 

Musijenka sakė, kokiu tikslu Macronas paskelbė apie karių siuntimą į Ukrainą: „Yra šalys, kurios aiškiai supranta, kad parama Ukrainai dabar yra investicija į jų saugumą ir joms nereikės kariauti (žinoma, ne visos kariaus, bet kažkas kariaus), ir, kad joms nereikėtų kariauti, reikia remti Ukrainą. Galbūt Prancūzija, apsvarsčiusi skirtingus scenarijus, galvoja, kad Ukrainos teritorijoje gali įvykti susidūrimas tarp atskirų Europos šalių karių (atskirų NATO šalių) ir Rusijos karių, todėl ir kalbama apie karių siuntimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(3)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: