„Iki vasaros pabaigos. Masiniai valymai ir egzekucijos.“ Putinas planuoja žaibiškai užimti pusę Ukrainos (Video)  ()

„Yra melas, nekaltas melas, statistika ir... Rusijos rinkimų rezultatai“, – sako profesorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacija „Sanitarinė zona“. Putinas planuoja žaibiškai užimti pusę Ukrainos.

Apie tai pasakoja Suomijos ekonomistas, profesorius Kari Liuhto.

Jis mano, kad Putinas bus padrąsintas savo „rinkimų pergalės“ ir įsakys dar vieną didelį puolimą prieš Ukrainą.

„Yra melas, nekaltas melas, statistika ir... Rusijos rinkimų rezultatai“, – sako Liuhto.

Liuhto tikėjosi, kad „parama“ prezidentui Vladimirui Putinui sumažės nuo 85 iki 75 proc., tačiau Kremlius ant stalo metė dar didesnius suklastotus skaičius. Naujienų agentūros TASS duomenimis, Putinas surinko daugiau nei 87 proc. balsų.

„Tai rodo, kad Kremliui nėra ribų falsifikuojant rinkimus. Putino balsų skaičius būtų geras pokštas, jei nebūtų taip tragiška“, – sako profesorius Liuhto.

Anot jo, nereikėtų per daug žiūrėti į Kremliaus skelbiamus skaičius, nes rinkimai buvo visiškai netikri.

Liuhto mano, kad Putinas rinkimų rezultatus priims kaip oficialų mandatą vadovauti šaliai taip, kaip nori. Putinas ir jo artima aplinka yra sujaudinti ir tiki, kad jų dabartinės politikos kryptis yra teisinga, o karas sulaukė palaikymo iš žmonių.

Karas

Liuhto mano, kad Putinas įsakys dar vieną didelį puolimą iki vasaros pabaigos. Tam Rusijai reikia pasiųsti daugiau karių į frontą, todėl gali prireikti naujos iniciatyvos.

Liuhto teigimu, per šiuos ar kitus metus Rusijos valstybinis karo fondas bus išeikvotas. Štai kodėl Putinas turi priversti Rusijos įmones ir visuomenę vis daugiau mokėti už ginkluotųjų pajėgų išlaikymą.

„Kremlius papildomai apmokestins oligarchus ir įmones, bus karo mokestis. Kartu toliau griežtėja karo cenzūra“, – sako Liuhto.

Profesoriaus teigimu, kitas Putino žingsnis – sukurti Novorosijos, arba Naujosios Rusijos, teritoriją, kurią realizavus būtų praryta trečdalis Ukrainos žemių.

„Putinas bando už savęs sutelkti visą tautą“, – sako Liuhto.

 

Liuhto teigimu, ypač verta užmesti akį į Moldovai priklausančius Padniestrės ir Gagaūzijos regionus. Abu regionai yra prorusiški, o Padniestrė taip pat paskelbė save nepriklausoma valstybe.

„Jei būčiau Moldovos lyderis, jaudinčiausi. Padniestrėje jau dabar stengiamasi suminkštinti dirvą Rusijai“, – sako Liuhto.

Įtaka

Anksčiau kovo mėnesį Europos Komisija rekomendavo ES valstybėms narėms pradėti derybas dėl narystės su Bosnija ir Hercegovina.

Profesorius Liuhto mano, kad Putinas bando paveikti Bosnijos ir Hercegovinos visuomenę, kad užkirstų kelią tokiems planams. Kremlius vis dar tiki, kad Vakarų parama Ukrainai laikui bėgant sumažės.

Putinas mano, kad Donaldo Trumpo grįžimas į prezidento postą išsklaidys Vakarų vienybę, tada ir ginklų siuntimas Ukrainai pasibaigs.

Liuhto nori pabrėžti, kas nutiktų Ukrainai, jei Rusijai pavyktų ją visiškai užkariauti.

„Tūkstančiai žmonių mirtų per valymus ir egzekucijas. Vakarai būtų pakraupę. Tai lemtų milijonų ukrainiečių pabėgėlių Europoje antplūdį“, – sako profesorius.

 

„Jeigu galvojame, kad karas Ukrainoje yra brangus, tai Rusijai okupavus Ukrainą, kaina būtų dar didesnė“, – priduria profesorius.

Liuhto ragina Vakarų šalis palaikyti Ukrainą dabar, kol dar ne vėlu.

„Didelis puolimas neišvengiamas. Neatsitiktinai Ukraina pastaruoju metu susprogdino rusiško kuro atsargas“, – pažymi jis.

Rusija gali surengti didelį puolimą, nes neturi kitos išeities.

„Putinas tai jau nusprendė. Karas leidžia viską, kas įmanoma, dabartinei Putino sistemai. Iki vasaros pabaigos pamatysime, ar Ukraina gavo pakankamai ginklų, kad sustabdytų puolimą“, – sako profesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(7)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: