„S-200 ir dronai kamikadzės.“ Užpulta atominė elektrinė. Kas vyksta (Video)  ()

Tai jau ketvirtas kartas, kai dronai atakuoja atominę elektrinę, tvirtina Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai bandė atakuoti atominę elektrinę Kursko srityje mažiausiai penkiais bepiločiais orlaiviais kamikadzėmis ir viena raketa S-200, praneša kanalas „Mash“.

Visus bepiločius orlaivius ir raketą numušė oro gynybos pajėgos, tačiau nuolaužos apgadino pastotę, aprūpinančią elektra kelias Kursko gatves. Regiono gubernatorius Romanas Starovoitas pranešė apie oro gynybos sistemų sunaikintą raketą ir elektros tiekimo sutrikimus.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1955

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Tai jau ketvirtas kartas, kai dronai atakuoja atominę elektrinę Kurčatovo mieste nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Sausio 9 dieną atominės elektrinės teritorijoje buvo aptiktas nukritęs lėktuvo tipo dronas. Jis turėjo kovinę galvutę su sprogmenimis. Tada sprogmenys nesprogo.

2023 metų spalį Ukrainos dronas trenkėsi į Kursko atominės elektrinės branduolinių atliekų saugyklą ir apgadino jos sienas. Rusijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, tuo metu iš viso buvo užfiksuoti trys bepiločių orlaivių atakų atvejai, iš kurių du buvo į stoties administracinius pastatus.

 

Anksčiau, 2022 metų rugpjūtį, dėl Ukrainos diversantų veiksmų buvo avariniu būdu sustabdytas antrasis Kursko atominės elektrinės blokas, pranešė Rusijos FSB direktorius Aleksandras Bortnikovas. Dėl sprogimų buvo apgadinti šeši aukštos įtampos elektros perdavimo linijų (110, 330 ir 750 kV) stulpai, dėl kurių sutriko atominės elektrinės veiklos technologinis procesas.

Visos šios informacijos Ukrainos pusė nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(34)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: