„Rusijos laivynas virto čigonų taboru.“ Paaiškėjo visa tiesa. To tikrai nelaukė kai užpuolė Ukrainą  ()

Rusijos karinio jūrų laivyno būklė nepavydėtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo ekspertas Vladislavas Šuryginas pasisakė apie Rusijos karinį laivyną. Jo nuomone, šis dalinys atsilieka nuo kitų karinių struktūrų. Dėl to kaltos nuolatinės esamų projektų modifikacijos, lemiančios tolesnį vėlavimą, taip pat pati karinių jūrų pajėgų vadovybė, nesugebanti tinkamai įvertinti situacijos ir priimti reikiamų sprendimų, praneša „Wirtualna Polska“.

„Telegram“ kanale, priklausančiame Vladislavui Šuryginui, pasirodė įrašas, kuriame atkreiptas dėmesys į sunkią Rusijos karinio jūrų laivyno padėtį. V. Šuryginas pabrėžė, kad rusai sustabdė beveik visas laivų statybos programas – nuo lėktuvnešių iki fregatų ir korvečių. Jis taip pat priminė, kad vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“ nuo 2017 m. yra modernizuojamas, o modernizacija greičiausiai bus baigta tik 2024 m. antroje pusėje.

„Viena iš pagrindinių subjektyvių priežasčių yra šuolis, kuris daugelį metų vyravo mūsų admirolų galvose, kurie visada norėjo gauti naujesnius ir pažangesnius laivus, o tai lėmė nuolatinį esamų projektų modernizavimą ir dėl to naujus vėlavimus“, – aiškino ekspertas. Jis pridūrė, kad 2014 m. sankcijos ir prekybinių ryšių su Ukraina nutraukimas turėjo pražūtingą poveikį laivų statybos ir atnaujinimo programoms.

 

Taip atsitiko todėl, kad Ukraina turėjo turbinų ar kitų esminių laivų komponentų tiekimo monopolį. „2014 m. beveik iš karto nutraukus ekonominius ryšius su Ukraina, buvo „įšaldyta“ dauguma laivų programų. Didžiulėmis pastangomis atkurti prarastas technologijas ir gamybą jas „atšaldžius“ pavyko tik 2018 m. pabaigoje“, – pabrėžė Šuryginas. Jo nuomone, dėl to Rusijos laivynas „virto čigonų taboru, kuriame to paties tipo laivus (seserinius laivus) visada galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų“.

 

Rusijos ekspertas mano, kad Juodosios jūros laivynas buvo paliktas vienas su savo problemomis, „o tai galiausiai lėmė, kad šiandien Ukrainos karinis jūrų laivynas, pasikliaudamas NATO sąjungininkų žvalgybiniais pajėgumais, imasi iniciatyvos jūroje ir medžioja laivyno laivus savo oro ir jūrų dronais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(2)
(125)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: