500 km. „Tai privers rusus atsitraukti.“ Kas nutiko  (1)

Lenkijos ministras kritikavo Vokietiją dėl ilgų sprendimų priėmimo procesų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis paskatino Ukrainą teikti reikalavimus sparnuotosioms raketoms „Taurus“. Kaip jis sakė interviu Vokietijos agentūrai „dpa“, tai ginklas, kuris „turėtų didelę įtaką Ukrainos gebėjimui apsiginti“.

Ukrainiečiai ketino priversti rusus perkelti daugybę logistikos bazių toliau nuo fronto linijos. R. Sikorskis pažymi, kad taip yra dėl įvairių sparnuotųjų raketų, kurias iki šiol Vakarų šalys perdavė Ukrainai. „Taurus“, kurių skrydžio nuotolis yra 500 km, „priverstų [rusus] pasitraukti dar toliau“, – pabrėžė jis interviu metu.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! El. dviračiai, projektoriai, iki 10000W inverteriai ir šlifuokliai. Labai riboto laiko (Video)
2850 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-25

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro 388VF“ - kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis

2) „KAISDA K7S“ - sulankstomas 350W el. dviratis

3) „ONESPORT OT18“ - 250W el. dviratis

4) „Lenovo Thinkplus Air H6“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

5) „Lenovo Xiaoxin100“ - 1080P vaizdo projektorius

6) „Excellway“ - 1600W-10000W galios keitiklis (inverteris)

Išsamiau

Tuo pat metu Lenkijos ministras kritikavo Vokietiją dėl ilgų sprendimų priėmimo procesų ginklų tiekimo Kyjivui kontekste. Nors, jo nuomone, Berlynas gali turėti „istorinių priežasčių elgtis nervingai“, šiandien Ukrainai laikas yra labai svarbus ir „per šešis mėnesius priimtas sprendimas nebus toks pat sprendimas“. R. Sikorskis pabrėžė, kad „silpnumas skatina agresiją, jėga atgraso“, todėl ukrainiečiai turėtų prašyti sparnuotųjų raketų „Taurus“.

Neseniai dėl raketų „Taurus“ perdavimo Ukrainai Vokietijos kancleris pabrėžė, kad gynėjų kariuomenė be vokiečių karių paramos negalės panaudoti minėto ginklo. Tam savo ruožtu reikia siųsti kariuomenę iš Vokietijos į Ukrainą, o tai Berlyno valdžiai nepriimtina, nes baiminamasi, kad Vokietija bus įtraukta į karą.

 

„Taurus“ yra laikomi vienu vertingiausių ginklų ukrainiečiams dėl savo reikšmingų puolimo galimybių. Ginklas yra 5 m ilgio ir sveria maždaug 1400 kg. Į tokią didelę konstrukciją įeina MEPHISTO (Multi-Effect Penetrator, Highly Sophisticated and Target Optimized) kovinė galvutė, kuri sveria maždaug 500 kg ir gali būti susprogdinta dviem būdais: kaip klasikinis sviedinys arba su uždelsimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai (1)