412 000 000$. „Lynx“ ir minų medžiotojai. Į Ukrainą pajudėjo galinga karinė technika (Foto)  ()

Šimtai karinės technikos vienetų Ukrainai. Briuselyje priimtas svarbus sprendimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgijos valdžia paskelbė dar vieną pagalbos Ukrainai paketą. Į Ukrainą pajudėjo galinga karinė technika.

Kaip sakė Belgijos gynybos ministrė Ludivine Dedonder, vyriausybė uždegė žalią šviesą papildomai pagalbai Ukrainai – 412 mln. eurų. Ji pažymėjo, kad dėl to vien 2024 metais bendra parama Ukrainai sieks 575,7 mln. eurų.

Iš atskleistos informacijos matyti, kad į naujausią pagalbos paketą bus įtraukta: artilerijos sviediniai, žvalgybiniai bepiločiai orlaiviai, LMV „Lynx“ automobiliai ir net minų medžiotojai. Pastarieji bus Belgijos ir Nyderlandų vyriausybių bendradarbiavimo rezultatas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, pjūklai, riedlentės, saulės panelės (Video)
2366 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

2) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

3) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „SGODDE“ - riedlentė

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

6) „iMars SP-B150“ - 19V 150W sulankstoma, portabili saulės panelė

Išsamiau

Trumpame pranešime Belgijos valdžios institucijos nepatikslino, apie kokią amuniciją tiksliai buvo kalbama. Tačiau teigiama, kad tai bus didžiausia naujausio pagalbos paketo dalis.

Yra žinoma, kad Belgija anksčiau į frontą išsiuntė AIM-120 AMRAAM „oras-oras“ raketas ir 105 mm artilerijos sviedinius, kuriuos ukrainiečiai naudoja tankuose (kai kurie „Leopard“ ir M-55S).

Galbūt belgai vėl suorganizavo tokio pobūdžio pagalbą, nors kai kurių šaltinių teigimu, tai gali būti ir 155 mm sviediniai.

300 LMV „Lynx“ automobilių Ukrainai

LMV „Lynx“ automobiliai Belgijos kariuomenėje tarnavo gana ilgai, tačiau prieš keletą metų buvo nuspręsta, kad juos pakeis naujesnė ir pažangesnė technika.

 

 

Tačiau jie vis dar teikia didelę pagalbą ukrainiečiams. Jie jau buvo perkelti iš Belgijos. Šį kartą jų bus daugiau. Buvo paskelbta, kad į frontą bus išsiųsta apie 300 LMV „Lynx“ vienetų.

LMV „Lynx“ priskiriamas lengvoms taktinėms kelių paskirčių transporto priemonėms. Italijoje pagamintas automobilis pasižymi 4x4 pavara ir varikliu, kurio galia 180 AG. Jis gali įsibėgėti iki 130 km/val.

Transporto priemonės svoris skiriasi priklausomai nuo versijos, šarvų ir įrangos. LMV „Lynx“ gali turėti 7,62 mm arba 12,7 mm kulkosvaidį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(1)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: