Ukrainiečiai baiminasi, kad rusai ruošia ypatingai galingą ir praktiškai neatremiamą ginklą jų pozicijų atakoms  ()

Rusija naudojasi savo pranašumu karo aviacijoje, kad bombomis daužytų Ukrainos gynėjų pozicijas. Sklendžiančios bombos gali būti pakankamai tikslios, labai galingos ir praktiškai neatremiamos. Ukrainiečiai spėja, kad net FAB-3000 greitai gali išmokti sklęsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nuo 2023 metų prieš Ukrainą naudoja FAB bombas su UMPK moduliais. UMPK yra rusiškas sparnų ir valdymo modulio rinkinys, paverčiantis paprastą seną bombą valdomu ginklu. UMPK modulis išskleidžia sparnus ir nuneša bombą pirmyn, todėl rusų lėktuvams nereikia priartėti prie ukrainiečių oro gynybos teritorijos. Štai FAB-500 su UMPK pagalba gali nusklęsti net 70 km.

Rusų bombos nėra idealiai tikslios, daug jų net nesprogsta. Tačiau Rusija aviacinių bombų turi labai daug, todėl jie būtų patenkinti net jei pusė jų nesprogtų. Nesprogusios bombos ukrainiečiams irgi sukelia daug rūpesčių. Blogiausias dalykas yra tai, kad sklendžiančių bombų beveik neįmanoma numušti. Jos atskrieja dideliu greičiu ir praktiškai neturi šiluminio pėdsako, nes neturi variklio. Taigi, ukrainiečiai yra priversi slėpti ir tikėtis, kad bombos nepataikys į jų apkasus.

[Vokietija+mažiausia kaina] Su tokiu dviračiu nors ir į kalnus: 21 Shimano pavara, 30 km/h greitis, vienu įkrovimu iki 80 km, LCD ekranas ir skirtingi važiavimo režimai (Video, „Samebike MY-SM26“)
3651 1

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kai kurie ekspertai teigia, kad viena iš pagrindinių F-16 užduočių Ukrainoje bus išlaikyti Rusijos lėktuvus toliau nei per tą 70 km atstumą. FAB-500 buvo pirmoji bomba suderinta su UMPK moduliu ir yra plačiausiai naudojama. Vėliau, 2023 m. rugsėjį, ir trigubai sunkesnė FAB-1500 su UMPK moduliu atakavo ir Ukrainą.

 

Rusija neseniai paskelbė, kad vasarį atnaujino FAB-3000 gamybą. Manoma, kad šios bombos taip pat gaus UMPK išskleidžiamus sparnus. Skaičius rusiškų bombų pavadinimuose nurodo jų svorį. Taigi, FAB-3000 yra šešis kartus sunkesnė ir galingesnė nei FAB-500.

 

3 tonas sverianti FAB-3000 žudančiais smūgiais kris ant Ukrainos gyvenviečių ir Ukrainos gynėjų pozicijų. Nebent Ukraina ras būdų nuginti rusų lėktuvus dar toliau. Dabar rusai naudoja sklendžiančias bombas mūšio lauko paruošimui. Jos sunaikina ukrainiečių pozicijas lėktuvams neįskrendant į ukrainiečių oro gynybos teritoriją, o tada rusai gali pasistūmėti į priekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(16)
(-15)

Komentarai ()