Prancūzija galvoja siųsti karius prie Baltarusijos sienos. Kas vyksta? (Video)  ()

Prancūzija siekia sukurti sąjungininkų koaliciją, kuri greičiausiai apimtų Lenkiją ir Baltijos šalis. Dabar jie ieško daugiau sąjungininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas rimtai galvoja apie karių siuntimą į Ukrainą ir svarsto keletą variantų, kaip juos panaudoti ten.

Kaip rašo „Zerkalo“, tai pareiškė Aukščiausiosios Rados narys Oleksijus Hončarenka, Paryžiuje dalyvaujantis Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos komiteto „Europos solidarumas“ posėdyje.

Hončarenkos teigimu, Prancūzijos prezidentas yra labai pasiryžęs siųsti šalies karinį kontingentą į Ukrainą. Karių skaičius dar nėra galutinai nustatytas. Prancūzija taip pat siekia sukurti sąjungininkų koaliciją, kuri greičiausiai apimtų Lenkiją ir Baltijos šalis. Dabar jie ieško daugiau sąjungininkų.

Kalbant apie užsienio karių buvimą Ukrainoje, apie jų dalyvavimą karinėse operacijose nekalbama, pabrėžė Hončarenka. Prezidentas Macronas, pasak Ukrainos politiko, svarsto keletą karinio kontingento panaudojimo galimybių:

1. Ukrainos karinio personalo mokymas ir švietimas jungtinėje bazėje. Šiuo metu Vakarų Ukrainoje svarstomi du pagrindiniai taškai, kur ji galėtų būti;

2. Sukurti ne atskirą vietą kontingentui apgyvendinti, o turėti prancūzų karinio personalo grupes ten, kur jų reikia;

3. Planuojama siųsti misiją į Ukrainos regionus, besiribojančius su Baltarusija. Ukrainos kariai iš šios krypties galėtų būti perdislokuoti rytų ir pietų kryptimis.

 

„Dar kartą pabrėžiu, tai ne žodžiai, ne politiniai pareiškimai. Prancūzijos generalinio štabo kariškiai, daugybė kitų šalių ir, žinoma, Ukraina dirba ir diskutuoja, kaip tai galėtų atrodyti“, – sakė Hončarenka.

Prancūzijos prezidentas Macronas vasario pabaigoje Paryžiuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje paskelbė pareiškimą apie galimą sausumos pajėgų išsiuntimą į Ukrainą. Tai sukėlė didelį ažiotažą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(6)
(114)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: