„Su rusais gali daryti ką nori.“ Jau 40%. „Jie grįžta į Sovietų sąjungą“  ()

Rusija žengia į karo ekonomiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruosius dvejus metus Rusija labai sparčiai grįžta į Sovietų Sąjungą, TVN24 BiS laidoje „Horizontas“ sakė Rytų studijų centro direktorius Wojciechas Konończukas.

Ekspertas paaiškino, kad ši tendencija Rusijoje tęsiasi nuo agresijos prieš Ukrainą pradžios. Jis teigė, kad su kiekvienu mėnesiu Rusija „vis labiau atitinka neototalitarinės valstybės kriterijus“. Jo nuomone, V. Putino režimas išorine agresija projektuoja Rusijoje egzistuojančias problemas į išorę.  

Tai režimas, kuris išmoko veikti nuolatinio karo sistemoje“, – aiškino jis. Karas Ukrainoje yra Rusijos visuomenės valdymo forma, sakė ekspertas. „Putinas ir jo bendražygiai į rusus [...] žiūri kaip į tam tikrą plastišką masę, iš kurios Kremlius gali padaryti ką tik nori“, – pridūrė ekspertas.

 

Jis pabrėžė, kad 40 proc. Rusijos biudžeto išleidžiama karui, o ekonomika „veikia pagal karo logiką“. Kelių metų perspektyvoje nė viena šalis nėra pasirengusi funkcionuoti pagal šį modelį, sakė W. Konończukas. Nebent Rusija vis labiau panašėtų į Šiaurės Korėją, pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(9)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: