„Atrodo kaip šiukšlių dėžė.“ Neįtikėtina, ką rusai atitempė į frontą (Video)  ()

Ši sistema veikia 900 MHz dažniu, o to pakanka, kad atremtų daugumą FPV dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į frontą rusai atitempė patobulintą BMP‑2. Ant jo sumontuoja savotiška elektroninio karo sistema ir ši atrodo kaip šiukšlių dėžė. Ši sistema veikia 900 MHz dažniu, o to pakanka, kad atremtų daugumą FPV dronų, nes toks dažnis būdingas tiek Ukrainos, tiek Rusijos FPV dronams.

Sistemos skleidžiami trukdžiai gali sukurti burbulą, kuris sutrikdo komercinių dronų darbą kelių dešimčių metrų atstumu. To pakanka, kad FPV dronai nepataikytų į tikslą.

Kiek kitokia situacija yra su sunkiais bombarduojančiais bepiločiais orlaiviais, tokiais kaip „Baba Jaga“ („DJI Matrice RTK 300“ arba žemės ūkio dronai), galinčiais numesti, pavyzdžiui, minosvaidžių sviedinius net iš didesnio nei 100 metrų aukščio.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5464 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

Ukrainiečiai tokias transporto priemones stengiasi pribaigti, kad rusams nebūtų ką remontuoti.

Katės ir pelės žaidimas

 

Bepiločių orlaivių atveju elektroninės karo sistemos yra labai veiksmingos, tačiau visada yra rizika, kad priešas prisitaikys prie trukdžių darbo, kurie dažniausiai apima tik tam tikrą dažnio atkarpą.

Karo Ukrainoje atveju tiek Ukrainos, tiek Rusijos bepiločių orlaivių operatoriai turėjo laikotarpių, kai jie galėjo skristi praktiškai nebaudžiami. Dėl šios priežasties matėme sėkmingų FPV dronų atakų prieš trukdžiais saugomus taikinius, nes, pavyzdžiui, ukrainiečiai pradėjo naudoti dažnius, kurie buvo už Rusijos elektroninio karo sistemų galimybių.

 

Dabar rusai, regis, turi panašią laisvę naudoti komercinius bepiločius orlaivius, o su jais gali susidoroti tik profesionalios sistemos. Dėl šios priežasties vienintelis patikimas būdas atsikratyti drono – jį pašalinti fiziškai.

Šiuo metu atliekama daug tyrimų, kaip su jais kovoti – nuo ​​kompiuterizuotų SMASH modulių, montuojamų ant šaulių ginklų, iki didelio kalibro kulkosvaidžių panaudojimo, kaip pvz., lenkų „Tarnuvo monstras“ (lenk. „Potwora z Tarnowa“), iki didesnio kalibro sistemų, tokių kaip „Skynex“ ar net lazerinių ir mikrobangų ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: