Skirtas kovai su rusų Su-57. Pasirodys naujausias Vokietijos naikintuvas. „Jo tikslas – dominuoti danguje“  ()

„Velnias“ iš Vokietijos. Tai bus dangaus siaubas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos tyrimų centro „DLR Aerospace Center“ mokslininkai padarė didelę pažangą kurdami naują šeštosios kartos naikintuvą, praneša BulgarianMilitary.com. Kalbame apie naikintuvą, vadinamą DLR-FFD „Devil“.

Šiuo metu neaišku, ar „Devil“ projektas yra dalis susitarimo, kurio šalys, be Vokietijos, taip pat yra Prancūzija ir Ispanija („Future Combat Air System“ programa), ar tai yra Berlyno nepriklausomo bendradarbiavimo su JK, Japonija ir Italija rezultatas (kaip „Global Combat Air“ programos dalis).

Vokiečių „Velnias“. Kas apie jį žinoma?

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4342 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Gamintojas yra viešai pateikęs naikintuvo specifikacijas. Verta atkreipti dėmesį į keletą įdomių faktų.

Visų pirma įdomus „Devil“ nuotolis, įvertintas maždaug 2000 km (efektyvus atstumas iki 1300 km). Svarbu ir svoris, kuris šiuo atveju yra net 36 tonos. Maksimalus gabenamas krovinys – iki 8 tonų.

Kalbant apie ginkluotę, „Devil“ turi būti aprūpintas vidiniu skyriumi, skirtu gabenti oras-oras valdomas raketas, kurių bendras svoris iki 1,8 tonos.

Tokie parametrai savo ruožtu yra kompromisas tarp didelės ugnies galios ir tuo pačiu nedaro neigiamos įtakos orlaivio slaptumui, t. y. gebėjimui pasislėpti skrydžio metu ir likti nepastebėtam priešo stebėjimo ir žvalgybos sistemoms.

 

Išsami informacija apie „Devil“ variklį lieka nežinoma. Tačiau BulgarianMilitary.com pažymi, kad tikimasi pavaros, paremtos dviem varikliais, kurių kiekvieno trauka yra 145 kN arba 227 kN.

„Prognozuojamas traukos ir svorio santykis gali būti garbingas 0,84 arba puikus 1,32“, – rašo leidinys.

Tačiau tai dar ne viskas, nes svarbi „Devil“ savybė yra ir maksimalus greitis iki 2800 km/val. (2,6 Machų). Naikintuvas galės pakilti į 15,2 km aukštį.

 

Vokiečių lėktuvas daugeliu atžvilgių gali būti tikras žvėris: patvari konstrukcija, galingas variklis, įspūdingas greitis ir didelis manevringumas.

Tačiau BulgarianMilitary.com pabrėžia, kad „Devil“ sukurtas turint omenyje vieną tikslą – dominuoti danguje. Tai akivaizdus tikslas, atsižvelgiant į rusų kuriamą naikintuvą Su-57, kuris gali būti tiesioginis „Devil“ konkurentas. Tačiau nėra žinoma, kada galima tikėtis „Devil“ prototipo pristatymo ir kada planuojama pradėti masinę gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()