36 tankai, 12 šarvuočių. Milžiniškas rusų puolimas. Beprotybė, kas dedasi Avdijivkoje (Foto)  ()

Toks puolimas Avdijivkos kryptimi, deja, ne paskutinis, nes rusai turi sukaupę pakankamai šarvuočių, mano karys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-01 36 tankai, 12 šarvuočių. Milžiniškas rusų puolimas. Beprotybė, kas dedasi Avdijivkoje (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija pasiuntė 36 tankus ir 12 pėstininkų kovos mašinų šturmuoti Avdijivkos sritį.

Gynybos pajėgos šios informacijos oficialiai kol kas nekomentavo.

Įnirtingos kovos tęsiasi Avdijivkos kryptimi. Bandydami šturmuoti Tonenkės apylinkes netoli Avdijivkos, rusai prarado 12 tankų ir 8 pėstininkų kovos mašinas.

OSINT analitikas Kriegsforscher pranešė apie tai savo „X“ paskyroje. Tą pačią informaciją teikia ir nemažai kitų karo tema rašančių Ukrainos „Telegram“ kanalų.

Pasak analitiko, mūšis prie Tonenkės kaimo įvyko kovo 30 d. Rusijos armija ten pasiuntė 36 tankus ir 12 pėstininkų kovos mašinų.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4833

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

„Tai didžiausias šarvuočių kiekis, panaudotas viename puolime nuo karo pradžios. Tikra beprotybė“, – rašo OSINT analitikas.

Tankai priklausė Rusijos Federacijos 90-osios tankų divizijos 6-ajam pulkui.

„Į mūšį buvo mesti 36 tankai ir 12 pėstininkų kovos mašinų, daugiau nei pusė liko mūšio lauke, likusieji pasitraukė, priešas sugebėjo prasiveržti ne daugiau kaip 1–2 miško juostas“, – rašo „Telegram“ kanalas „Koridor OP“.

 

Karo tinklaraštininkas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų leitenantas šaukiniu „Aleksas“ užsiminė, kad toks puolimas Avdijivkos kryptimi, deja, ne paskutinis, nes rusai turi sukaupę pakankamai šarvuočių.

„36 tankų kolona, ​​mano nuomone, ne paskutinė. Kaip jau sakiau, Orlivkos ir Tonenkės mūšiuose priešas beveik nenaudojo technikos – kaimų šturmo metu buvo tik pėstininkai, retkarčiais atgabendavo pėstininkų kovos mašiną ar tanką, kad šis paremtų šturmo grupę.

 

Per tą laiką okupantai Avdijivkos kryptimi sukaupė pakankamai šarvuotų mašinų, kad galėtų panaudoti „šarvuotus kumščius“. Stengėsi ryžtingai prasiveržti pozicijose atvirose srityse, kad vėliau sėkmingai žengtų platesniu mastu, bet gavosi kaip visada.

Jie ir toliau tai bandys, kad taktinės sėkmės peraugtų į operatyvines, bet tikiu, kad tai bus blaškymasis, nes jie taip pat kaupia resursus Lymano kryptimi, o ten bus įdomiau“, – pastebėjo kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: