Didžiausia tankų ataka. „Kažkas labai svajojo apie generolo laipsnį.“ Kas nutiko (Foto)  ()

Nuotrauka daryta į vakarus nuo Tonenkės kaimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į vakarus nuo Avdijivkos Ukrainos ginkluotosios pajėgos atmušė vieną didžiausių tankų atakų per visą karą. Rusijos kariuomenė prarado iki dviejų dešimčių įrangos, rašo „Telegram“ kanalas „Vsio možem objasnit“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 5-oji atskiroji desanto šturmo brigada paskelbė nuotrauką, kurioje matyti 17 sunaikintos (arba sugadintos ir apleistos) Rusijos technikos vienetų. Nuotrauka daryta į vakarus nuo Tonenkės kaimo (Avdijivkos kryptimi), kur Rusijos armija bandė surengti puolimą po Avdijivkos užėmimo.

Tai buvo didžiausia Rusijos ginkluotųjų pajėgų tankų ataka per visą karą, rašo projektas „DeepState“ ir „Forbes“. Jame dalyvavo 36 tankai ir 12 pėstininkų kovos mašinų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino arba smarkiai apgadino 20 technikos vienetų, likusieji pasitraukė. Ataka buvo atremta dėl iš anksto paruoštų minų ir artilerijos ugnies bei FPV dronų smūgių derinio.

Kažkas labai svajojo apie generolo laipsnį. Rusijos karo korespondentas Jurijus Kotionokas prisipažino gyvos jėgą ir įrangos per bandymą prasiveržti Tonenkės apylinkėse praradimą. Jis kaltina vadovybę: „Bėda, kai pagrindinė paskata yra svajonė apie generolo laipsnį, o visa kita, įskaitant žmonių gelbėjimą, pasitraukia į antrą planą. Jokiame kare daliniai negali išvalyti minų laukų“.

 

Galbūt Rusijos kariai bandė suformuoti kažką panašaus į tankų smogiamąjį vienetą ir taip prakirsti ukrainiečių pozicijas, nesėkmingą ataką komentavo karo analitikas Janas Matvejevas.

 

„Pažymėtinas didžiulis tankų procentas – trys ketvirtadaliai. Paprastai jie naudoja 1-2 tankus, po to pėstininkų kovos mašinas ir šarvuočius. Kaip ir ankstesniais atvejais, Rusijos vadai aiškiai neįvertino priešo gynybos“.

Rusijos kariai nuolat bando atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas šarvuočių kolonomis, kurias sprogdina minos ir kurios patiria didelius nuostolius dėl FPV dronų. Tokia taktika buvo naudojama nuo pat Avdijivkos puolimo pradžios 2023 metų rudenį. Tada vos per savaitę Rusijos kariuomenė prarado daugiau nei 100 tankų ir šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: