„Katastrofa prie Ivanivskės.“ Okupantai prarado trečdalį savo pajėgų (Foto, Video)  ()

Tai „Forbes“ pavadino „tankų žudynėmis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katastrofa prie Ivanivskės. Okupantai prarado trečdalį savo pajėgų.

Apie tai skelbiama JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Rusijos kariai patvirtino naujus žygius į pietvakarius ir vakarus nuo Avdijivkos. Tačiau prie Tonenkės kaimo rusus ištiko katastrofa. Pasiųsta 36 tankų ir 12 šarvuočių kolona patyrė didžiulę nesėkmę. Okupantai puolimo metu prarado trečdalį savo pajėgų, t. y. 12 tankų. Tai „Forbes“ pavadino „tankų žudynėmis“.

Okupacinės pajėgos taip pat žengia į priekį Ukrainos pajėgų placdarmo srityje kairiajame Chersono srities krante. Rusijos ir Ukrainos pajėgos taip pat praneša apie besitęsiančius mūšius Krynkuose.

Be to, Rusijos šaltiniai tvirtina, kad Rusijos pajėgos tariamai veržiasi į vakarus nuo Bachmuto link Časiv Jaro miesto, tačiau ISW dar nerado vizualaus šių teiginių patvirtinimo.

 

Užtat balandžio 1 d. vaizdo įraše matyti nesėkmingas okupantų bandymas atakuoti Ukrainos pozicijas Ivanivskės kaime (tarp Bachmuto ir Časiv Jaro).

Vienas iš okupantų prispažino, kad per atakas netoli Ivanivskės rusai prarado 5–6 šarvuočių vienetus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: