„Negalėjome suprasti, ką jie daro, ir tada supratome.“ Rusai laukia F-16. Kas vyksta  ()

Ukraina daugumą Vakarų ginklų gauna netinkamu laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina daugumą Vakarų ginklų gauna netinkamu laiku. Pavyzdžiui, naikintuvai F-16 dabar nėra tokie reikalingi, kaip prieš metus.

Apie tai rašo „Politico“, apie tai kalbėjo Krašto apsaugos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vyresnieji pareigūnai.

„Dažnai mes tiesiog negauname ginklų sistemų tuo metu, kai mums jų reikia – jos ateina tada, kai nebėra aktualios“, – sakė vienas aukšto rango karininkas, kaip pavyzdį nurodydamas naikintuvus F-16.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8331

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

„Kiekvienas ginklas turi savo laiką. F-16 reikėjo 2023 m. Jie netiks 2024 m.“, – sakė jis.

Pasak šio karininko, Ukraina dar nesulaukė Vakarų naikintuvų, o Rusija jau pasiruošusi juos atremti.

Per pastaruosius kelis mėnesius pastebėjome, kad rusai paleidžia raketas iš Džankojaus šiauriniame Kryme, bet be sprogstamųjų kovinių galvučių. Negalėjome suprasti, ką jie daro, ir tada supratome: jos yra atstumą testuojančios (matuojančios)“, – sakė šaltinis.

Karininkas paaiškino, kad okupantai testuoja, kaip toli gali nuskrieti jų leidžiamos raketos, kad prieš smogdami į F-16 žinotų, kur dislokuoti savo sistemas. Kad nešaudytų aklai.

 

Pareigūnai taip pat teigė, kad jiems dabar reikia daugiau pagrindinių tradicinių ginklų, taip pat bepiločių orlaivių. „Mums reikia haubicų ir sviedinių, šimtų tūkstančių sviedinių ir raketų... Visada sakydavome savo Vakarų partneriams, kad turime kovinės patirties, turime kovinį supratimą apie šį karą. Jie turi išteklių ir privalo mums duoti tai, ko mums reikia“, – pridūrė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(17)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: