Stulbinantis pareiškimas. Flagmaną pardavė. Paaiškėjo, kas ir už kiek  ()

Atskleistos sensacingos detalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvieną penktadienį per TV kanalą „1+1 Ukraina“ transliuojamas projektas „Chrabryje serdca“ (Drąsi širdis - red.).

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas atskleidė sensacingas Rusijos karinio jūrų laivyno Juodosios jūros laivyno flagmano kreiserio „Moskva“ nuskandinimo operacijos detales.

„Tai buvo sudėtinga operacija, jos rezultatas – visų saugumo ir gynybos pajėgų sąveika ir bendri veiksmai ore, vandenyje, sausumoje ir užnugaryje. Daug dalykų ir dabar dar negalime pasakyti, bet, žinoma, po pergalės atskleisime daugiau detalių. Net neabejoju, kad apie tai rašys knygas ir kurs gerus filmus. Kreiserio „Moskva“ nuskandinimas yra svarbi operacija, kuri buvo didelio Ukrainos kontrpuolimo ir atkirčio Rusijos įsibrovėliams prie Juodosios jūros pradžia. Jei nebūtų kreiseris nuskandintas, tai Gyvačių sala nebūtų išlaisvinta“, – sako Jusovas.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8400

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

Projekto vedėja Valentina Chamaiko pasakojo, kad projekto „Chrabryje serdca“ redaktoriai sužinojo, kad vienas iš Rusijos Juodosios jūros laivyno atstovų pardavė kreiserio „Moskva“ GPS navigatoriaus duomenis Ukrainos kariuomenei tik už 3 tūkstančius dolerių.

„Tokiais atvejais tradiciškai galime teigti, kad šio fakto nei patvirtiname, nei paneigiame. Žinoma, gauname duomenis iš vidutinio ir aukštesnio rango kariškių, kurie dažnai vaidina svarbų vaidmenį planuojant įvairaus pobūdžio operacijas“, – atsakė Jusovas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčukas teigė, kad rusai neįvertino pavojaus lygio.

„Priešas iki galo nesuprato mūsų galimybių, todėl ši imperatoriškoji persvara jiems žiauriai daug kainavo. Atrodė, kad kai kurie gynybos sluoksniai iš viso nebuvo panaudoti, o juk šis laivas turėjo tris oro gynybos sluoksnius, galinčius atremti puolimą. Net ir po to, kai mes sunaikinome kreiserį „Moskva“, rusai nesuprato mūsų užuominų, todėl toje pačioje vietoje buvo nuskandintas ir „Vasilij Bech“, – pasakojo Pletenčukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(204)
(5)
(199)

Komentarai ()