1 000 000 sviedinių Ukrainai. Neįtikėtina žinia iš Estijos. „Bus labai greitai.“ Kas vyksta  ()

Estija praneša, kad rado Ukrainai labai daug artilerijos sviedinių. Nepranešama, kur jie rasti, bet tai net ne taip svarbu. Svarbu rasti finansavimą tiems sviediniams permesti į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kalbant apie amuniciją, finansavimas šiuo metu yra didesnė problema nei šaudmenų prieinamumas. Kalbama, kad amunicijos trūksta, tačiau čekų iniciatyva nupirkti 800 tūkstančių sviedinių rodo, kad amunicija iš tikrųjų egzistuoja. Vakar Ramšteine ​​sakiau, kad jei kas nori prisidėti finansiškai, susisiekite su mumis. Turime galimybę nupirkti šaudmenų Ukrainai, dideliais kiekiais ir greitai“, – sakė Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras.

Čekija vasarį paskelbė, kad gali suorganizuoti didelė artilerijos sviedinių siuntą į Ukrainą. Netrukus kelios šalys pasisiūlė padėti finansuoti amunicijos pirkimą ir pristatymą. Neskelbiama, iš kur tie sviediniai gauti, bet daug kas teigia, kad iš Pietų Korėjos ir Afrikos valstybių. Estija dabar, atrodo, irgi savais ryšiais rado sveidinių, kuriuos būtų galima nupirkti ir pristatyti Ukrainai. Ministras Pevkuras patvirtino, kad tos amunicijos šaltinis yra ne Europos šalys.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4459

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Estijos šaltiniai teigia, kad rastas maždaug 1 milijonas artilerijos sviedinių ir raketų „Grad“ sistemoms. Viso paketo vertė gali siekti net 2-3 milijardus eurų. Jei tokios lėšos būtų surinktos, Estijos valdžios institucijos suorganizuos amunicijos pristatymą Ukrainai vos per 2-3 mėnesius. Sakoma „vos“, bet net 2-3 mėnesiai Ukrainai yra gana ilgas laiko tarpas, nes manoma, kad Rusija vasarą surengs didelį puolimą.

Artilerijos amunicijos trūkumas – viena didžiausių problemų, apie kurią jau kelis mėnesius garsiai kalba Ukrainos kariai. Pasitraukimas iš Avdijivkos iš dalies įvyko dėl amunicijos trūkumo. Ukrainos kariai ne kartą matė kaip artėja rusų šturmo grupės, bet haubicos neturėjo kuo juos apšaudyti. Taigi, šturmuojančius rusus tekdavo prisileisti arčiau, kad juos būtų galima atakuoti savižudžiais dronais, kurie veikia puikiai, bet vis tiek neatstoja artilerijos.

 

Čekai ir, atrodo, estai žada 155 mm ir 122 mm artilerijos sviedinius. Pirmuosius naudoja NATO haubicos, kurių Ukraina dar turi nemažai. 122 mm sviediniais šaudo kai kurie sovietiniai pabūklai, kurių Ukraina turi daug. Estija dar, kaip pranešama, rado ir raketų „Grad“ sistemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: