„Irano kerštas neišvengiamas“. JAV ir Izraelis ruošiasi (Video)  ()

Ataka gali įvykti jau šią savaitę.


Irano pajėgos
Irano pajėgos
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=5657aQDYpbs

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV tikisi, kad Iranas užpuls amerikiečių ar Izraelio personalą Artimuosiuose Rytuose, keršydamas už Izraelio aviacijos smūgį Sirijoje, pranešė kelios naujienų organizacijos, remdamosi JAV pareigūnais. Teheranas anksčiau pažadėjo atkeršyti už septynių pareigūnų, įskaitant du aukščiausius Islamo revoliucijos gvardijos vadus, žūtį per Irano konsulato Damaske bombardavimą.

Vienas aukšto rango pareigūnas CNN sakė, kad JAV vyriausybė tiki, jog Irano atsakas yra neišvengiamas, ir pridūrė, kad izraeliečiai mano taip pat. Pareigūnai perspėjo, kad ataka gali įvykti jau šią savaitę.

Amerikos žvalgyba teigia, kad Iranas galėtų panaudoti „spiečius“ „Shahed“ dronų ir sparnuotųjų raketų, o Teheranas galėtų nusitaikyti į Izraelio diplomatinę ar konsulinę įstaigą.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4351

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Galimas išpuolis buvo aptartas per prezidento Joe Bideno ir Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu pokalbį telefonu.

Didelių išpuolių prieš JAV personalą regione nebuvo nuo sausio pabaigos, kai bepilotis orlaivis-kamikadzė nužudė tris karius, esančius atokiame forposte netoli Jordanijos ir Sirijos sienos. Šią savaitę amerikiečių kariai numušė du bepiločius orlaivius netoli al Tanfo bazės pietų Sirijoje.

 

Irano aukščiausiasis lyderis Ali Khamenei pažadėjo, kad Izraelis „gaus smūgį į veidą“. Teherano pareigūnai taip pat grasino JAV, nors Vašingtonas tvirtino nežinojęs, kad Irano misijai Damaske bus įvykdytas smūgis.

Izraelis apkaltino Iraną padedant „Hamas“, „Hezbollah“ ir kitoms Palestinos kovotojų grupėms ir pažadėjo neutralizuoti bet kokias grėsmes saugumui per karą prieš „Hamas“ Gazoje. Nors Izraelis tiesiogiai neprisiėmė atsakomybės už Irano generolų žūtį, gynybos ministras Joavas Gallantas perspėjo, kad „kiekvienas, kuris veiks prieš mus visuose Artimuosiuose Rytuose“, sumokės „didelę kainą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(4)
(18)

Komentarai ()