Efektyvesnis ir pigesnis. Tai geriau už „Patriot“. Netikėta žinia  ()

Ši oro gynybos sistema jau buvo panaudota kovoje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© cagrikarip (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-missile-launch-8493001/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai reikia „Patriot“ oro gynybos sistemų, tačiau jas gauti bus gana sunku, net nepaisant Vokietijos deklaruojamų ketinimų jas surasti. Tuo pat metu Ukraina galėtų naudoti tokių sistemų analogus, kurie irgi galėtų būti įtraukti į paieškos sąrašą.

Kaip rašo „Defence express“ ekspertai, viena iš panašių į „Patriot“ pajėgumų turinčių sistemų jau perduota Ukrainos kariuomenei – tai „Eurosam“ SAMP/T. Tačiau ši sistema Ukrainai buvo perduota dar 2023 m. vasaros pradžioje, ir nuo to laiko apie papildomą sistemų tiekimo galimybę negirdėti.

Tačiau, pasak ekspertų, yra dar viena oro gynybos sistema, kurios efektyvumas kovinėmis sąlygomis ir gebėjimas numušti balistinius taikinius jau yra įrodytas – tai Izraelio gamintojo „Rafael“ sistema „Dovydo skydas“.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4351

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Ši sistema jau buvo naudojama balistines raketoms numušti ir pasirodė esanti labai veiksminga.

Izraelio oro gynybos sistema jau įgyja populiarumą Europoje – „Dovydo skydą“ pasirinko Suomija. Pagal nurodomas charakteristikas jis netgi pranašesnis už „Patriot“ pagal tokius parametrus kaip taikinių naikinimo nuotolis, taip pat „šūvio“ kaina, nurodo ekspertai.

Izraelio ir Suomijos sutartis dėl „Dovydo skydo“ rodo labai mažą pačios oro gynybos sistemos kainą – sudarytos sutarties deklaruojama vertė 317 mln. eurų su galimybe ją išplėsti dar 216 mln. eurų. Nors sistemų skaičius neatskleidžiamas, ekspertų teigimu, net 317 mln. eurų už vieną Izraelio oro gynybos sistemą yra tris kartus pigiau nei už vieną „Patriot“.

 

„Kiek Izraelis turi „Dovydo skydų“, nežinoma, taip pat nėra aiškūs jo gamybos technologiniai ciklai. Tačiau pats faktas, kad tai yra Izraelio oro gynybos sistema, ją perduoti ar įsigyti yra sunkiau, nei papildomai ieškoti „Patriot“. Nes kol kas Izraelis ne tik neperduoda ar neparduoda Ukrainai kovinės ginkluotės, bet ir tyliai blokuoja reeksportą“, – daro išvadą „Defence Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()