[ŽT] Jau egzistuoja. Naujausia Rusijos pabaisa – TOS-3 „Drakon“  ()

Šioje naujoje priešo sunkiųjų liepsnosvaidžių sistemoje bus naudojama nauja amunicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sukūrė pirmąją eksperimentinę sunkiųjų liepsnosvaidžių sistemą TOS-3 „Drakon“. Tai pareiškė „Rostech“ ginklų, šaudmenų ir specialiųjų cheminių medžiagų pramonės direktorius Bechanas Ozdojevas.

„Perspektyvi vikšrinė mašina bus aprūpinta nauju paleidimo įrenginiu. Tai padidins šaudymo diapazoną, bus naudojami nauji šaudmenys“, – kalbėjo jis, kalbėdamas apie naująjį TOS-3.

Priminsime, kad TOS-1A „Solncepiok“ nuotolis yra nuo 6 iki 10 km, TOS-2 „Tosočka“ – nuo 16 iki 25 km. TOS-3 „Drakon“ diapazonas lieka nežinomas.

Jokių kitų detalių apie naują ginklą neskelbiama. Tačiau priminsime, kad šių metų vasario pradžioje tapo žinoma, kad Rusijos gamykla „Omsktransmaš“ užpatentavo TOS-3 „Drakon“. Nauju projektu siekiama išspręsti problemas, kurias mūšio lauke patyrė TOS-1A „Solncepiok“, taip pat TOS-2 „Tosočka“.

 

Šių metų pradžioje Ukrainos mūšio lauke pirmą kartą buvo pastebėta sunkiųjų liepsnosvaidžių sistema TOS-2 „Tosočka“ , nors rusai dar 2022 metais teigė, kad šią sistemą jau naudoja mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()