„Elitinė Rusijos divizija.“ Ukrainiečiai pasityčiojo iš okupantų. Atėmė tankus (Foto)  ()

Rusija Ukrainoje dislokuoja retus pagrindinius kovos tankus T-80EU-1. Jie tarnauja 4-ojoje gvardijos tankų divizijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija 2024 metų balandžio pirmosiomis dienomis paskelbė, kad į kovą Ukrainoje stojo unikalios mašinos, kurias valdys minėta 4-oji gvardijos tankų divizija, dažnai vadinama elitine. „Rusijos Federacija prisiminė savo retus tankus T-80UE-1“, – rašo „Defense Express“. Galbūt T-80UE-1 tankai yra reti, bet ukrainiečiai juos pažįsta, nes dar 2022 metais buvo atėmę tokių tankų iš rusų. Todėl sunku pasakyti, kodėl Rusija dabar paskelbė apie jų stojimą į kovą.

Teigiama, kad T-80UE-1 naudoja elitinė Gvardijos divizija:

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11539 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad rusai vis dar naudoja tuos grotų stogelius, kad apsisaugotų nuo dronų, nors T-80UE-1 turi gerokai tvirtesnius šarvus nei ankstesnės T-80 versijos.

 

Ukrainiečiai prieš dvejus metus sugebėjo iš agresoriaus rankų išplėšti net keturis T-80UE-1 tankus, todėl manoma, kad jie į mūšį stojo jau 2022 metų pavasarį. Aišku, ir tada tai buvo retos mašinos, nes rusai turėjo tik vieną T-80UE-1 batalioną. Dabar, tikėtina, T-80UE-1 yra dar retesnė mašina, jei Rusija nerado būdų pagaminti daugiau tokių tankų.

T-80UE-1 yra modernizuotas T-80, sujungiantis kitų šio tanko versijų privalumus – „UE-1“ žymima versija turi T-80BV korpusą ir T-80UD bokštelį. Tam, kad kovinės galimybės būtų geresnės, 2A46M-1 ginklas modernesniu ir efektyvesniu 2A46M-4, o šalia įrengtas ir pažangus (na, Rusijai) infraraudonųjų spindulių taikiklis „Plisa“. T-80UE-1 turi kiek kitokį automatinį užtaisymo mechanizmą, suderinamą su įvairių formų sviediniais. Be to, T-80UE-1 korpusas padengtas antrosios kartos dinamine šarvų apsauga „Kontakt-5“, o 1250 AG dujų turbinos variklis leidžia tankui įsibėgėti net iki 75 km/val. greičio kelyje ir iki 60 km/val. bekelėje.

 

„Defense Express“ aiškina, kad buvo pagamintos vos kelios dešimtys T-80UE-1 tankų. Rusija nesiryžo pradėti masinės šių tankų gamybos dėl per didelių gamybos kaštų. Šie tankai pradėti naudoti 2005 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(6)
(64)

Komentarai ()