[ŽT] Skandalas Vokietijoje. Gamintojui bus skirtos baudos. „Puma“ turi netikėtų problemų  ()

Jei anksčiau mašinų vėlavimo priežastimi buvo vadinamos programinės įrangos problemos, tai dabar priežastimi tapo gesintuvai.


Puma
Puma
© Dirk Vorderstraße, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sch%C3%BCtzenpanzer_Puma_der_Bundeswehr_%2849919110048%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Bundesveras turėjo gauti 15 atnaujintų pėstininkų kovos mašinų „Puma S1“ pagal 2021 m. sutartį, tačiau kariuomenė gavo tik 10 vienetų, kurie gerokai vėlavo. Tai rašo ZBiAM.

Vokietijos kariuomenė (Bundesveras) vėl turi skandalingų problemų su pėstininkų kovos mašina „Puma“. Reikėjo išspręsti nemažai problemų, tačiau vietoj jų atsirado naujų: su gesintuvų užpildu.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4408 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Problemos ypatumas yra tas, kad gesintuvai turi specialų užpildą, kuris turi būti ekologiškas. Tačiau praktiškai tai lemia greitą mašinos borto elektronikos gedimą, kai įsijungia gaisro gesinimo sistema.

Alternatyva yra haloniniai gesintuvai, tačiau pagal dabartinius standartus juos leidžiama naudoti tik aviacijoje. Dabar dėl mašinų vėlavimo mašinų gamintojams „Rheinmetall“ ir KMW numatomos baudos.

 

Pirmą kartą apie terminų nesilaikymą Vokietijos gynybos ministerija buvo informuota 2023 metų gruodžio pabaigoje. Tuo metu buvo nurodytos problemos, susijusios su programinės įrangos atnaujinimais.

Iš viso Bundesveras baigė 143 „Puma“ modernizavimą iki S1 lygio. Bendras bazinės versijos kovinių mašinų užsakymas yra 400 vienetų. „Puma“ yra pėstininkų kovos mašinos „Marder“ įpėdinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(8)
(-7)

Komentarai ()