„Dar 900 šarvuočių.“ Įspūdinga žinia. Ką skelbia Vokietija (Video)  ()

Transporto priemones gamins koncernas „Rheinmetall“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija išleis 4 mlrd. eurų 900 šarvuotų transporterių „Fuchs“ įsigijimui, o tai labai paveiks Bundesvero mobilumą. 

Bloomberg“ duomenimis, Vokietijos parlamentas ketina patvirtinti 7 mlrd. eurų gynybos išlaidų, įskaitant:  dvi fregatas F126 (3 mlrd. eurų) ir 900 šarvuočių „Fuchs“ už 4 mlrd. eurų.

Pagal planą transporto priemones gamins koncernas „Rheinmetall“ ir pristatys jas nuo 2025 m. Verta paminėti, kad dėl „Fuchs“ nebus atsisakoma „GTK Boxer“ transporterių, o juos papildys, galima sakyti, „šarvuotu“ pavidalu. 

Šarvuotus transporterius „Fuchs“ aštuntajame dešimtmetyje suprojektavo „Daimler-Benz“ Bundesverui, kuris ieškojo greitos, šarvuotos transporto priemonės, galinčios judėti sudėtingu reljefu.

1979 metais pradėtas eksploatuoti „Fuchs“ buvo šešiaratė transporto priemonė, kurios masė siekė 17 tonų, o maksimali keliamoji galia – iki 6 tonų, galinti įveikti vandens kliūtis ir važiuoti sudėtinga vietove. Vienas iš pagrindinių transporto priemonės savybių buvo iš salono pasiekiama padangų slėgio reguliavimo sistema, kuri kartu su 320 AG dyzeliniu varikliu užtikrino gerą mobilumą.

 

„Fuchs“  buvo skirtas pėstininkams ar kroviniams gabenti fronto linijoje, todėl jo šarvai apsaugo tik nuo artilerijos skeveldrų ir šaulių ginklų. Savo ruožtu universalus kulkosvaidis MG3 naudojamas savigynai.

Jo įgulą sudarė du kariai, o užpakalinėje dalyje galėjo gabenti iki dešimties karių. Be skirtų transportavimo funkcijoms, „Fuchs“ buvo galima įsigyti ir daugelio kitų versijų, pradedant medicinine evakuacija ir vadovavimu, baigiant kaip taršos žvalgybos ar elektroninio karo transporto priemone.

 

Tačiau 2000-aisiais buvo parodyta patobulinta „Evolution“ versija, kuri, be skaitmeninės ryšių sistemos, taip pat turėjo galingesnį 455 AG galios variklį, sustiprintą priešmininę ir balistinę apsaugą, 20 cm aukštesnes lubas įgulos skyriui ir net 9 tonų naudingos apkrovos galimybę.

Naujieji „Fuchs“ bus komplektuojami nuotoliniu būdu valdomu ginklų moduliu su kulkosvaidžiu arba granatsvaidžu. Šis variantas bus užsakytas atnaujinant Bundesvero techniką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()