„Tai vyksta už uždarų durų.“ F-16. Baigiamasis etapas (Video)  ()

Ukrainos pilotai tęsia mokymus naikintuvais F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai tęsia mokymus naikintuvais F-16. JAV ir Danijoje besitreniruojančios pilotų grupės šiuo metu yra baigiamajame treniruočių etape.

Atitinkamą informaciją ketvirtadienį per spaudos konferenciją paskelbė Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai Ilja Jevlašas.

Anot jo, Ukrainos pilotai yra susitelkę į užduotis, kurios jiems bus skirtos grįžus į Ukrainą. Visų pirma, pilotai praktikuoja atakas prieš raketas ir dronus-kamikadzes, tokius kaip Irano „Shahed“.

Kariuomenės atstovas spaudai patikslino: Kyjivas ir Vakarų partneriai šių naikintuvų pristatymo datos neskelbs, viskas, kas susiję su šiais orlaiviais, vyksta už uždarų durų.

Informacijos apie F-16 perdavimo laiką nebuvimas sukuria strateginį neapibrėžtumą, kuriuo Ukraina gali pasinaudoti netikėtoms atakoms prieš priešą, pridūrė pranešėjas.

 

Jevlašas taip pat sakė, kad yra ir kitų Ukrainos pilotų grupių, kurios ką tik pradėjo treniruotis F-16. Kai kurie pilotai šiuo metu yra Jungtinėje Karalystėje, kur mokosi anglų kalbos ir dalyvauja mokymuose.

Viena iš šių grupių jau baigė mokymus JK žemėje ir persikėlė į kitą šalį, kur praėjo naują mokymo etapą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(4)
(101)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()