[ŽT] Įsiveržė Mi-17. Tikra drama jūroje. Užgrobtas tanklaivis. Kas žinoma (Foto, Video)  ()

Sprendžiant iš internete plintančio vaizdo įrašo, su Izraelio milijardieriumi Eyalu Oferiu ir jo įmone „Zodiac Group“ siejamas laivas buvo užgrobtas tiesiai iš sraigtasparnio Mi-17. 20 įgulos narių buvo paimti įkaitais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 13 d. Irano islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) kariai užgrobė konteinerinį laivą MSC Aries, kuris su Portugalijos vėliava plaukė į Persijos įlanką. Apie tai pranešė „The Times of Israel“.

Incidentas įvyko maždaug už 90 km į šiaurės rytus nuo Fudžeiros uostamiesčio Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Sprendžiant iš internete sklindančio vaizdo įrašo, Irano specialiosios pajėgos į laivą nusileido tiesiai iš sraigtasparnio Mi-17.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4384

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Girdėti, kaip laivo įgulos narys jūreiviams sako: „Neišeikite“.

Incidentas įvyko smarkiai išaugus įtampai tarp Irano ir Vakarų, ypač Izraelio. Laivas buvo užgrobtas Fudžeiros vandenyse, kur nuo 2019 metų įvyko virtinė sprogimų ir lėktuvų užgrobimų.

Fudžeira, esanti rytinėje JAE pakrantėje, yra pagrindinis regiono uostas.

55 kilometrų pločio Hormūzo sąsiauris, esantis tarp Irano ir Omano, laikomas vienu svarbiausių pasaulio naftos eksporto kelių. JAV nuolat kaltina Irano karinį jūrų laivyną trukdant civilinei laivybai šioje akvatorijoje ir gretimoje Omano įlankoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)

Komentarai ()