Kokia „Geležinio kupolo“ paslaptis? Įspūdingos akimirkos (Video)  ()

Izraelis labai sėkmingai apsigynė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-15 Kokia „Geležinio kupolo“ paslaptis? Įspūdingos akimirkos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Geležinio kupolo“ oro gynybos sistemai pavyko labai tiksliai numušti didžiąją dalį raketų ir dronų, nukreiptų į Izraelio žemę. IDF tvirtina, jog dalis raketų į Izraelį buvo paleistos iš Irako ir Jemeno teritorijų.

Izraelio oro gynybos sistema yra labai svarbi apsaugant šalį nuo raketų ir dronų atakų. Radaras, aptikęs atskriejančią raketą, siunčia informaciją apie jos greitį ir trajektoriją į valdymo centrą, kur kompiuteriai atlieka skaičiavimus, pagal kuriuos paaiškėja jos taikinys. Jei tikslas yra apgyvendinta vietovė, aktyvuojamas paleidimo įrenginys, kuriame yra 20 perimančių raketų.

Kiekviena raketa gauna nuolatinius nurodymus iš valdymo centro. Atskriejanti raketa sunaikinama, perimančiai raketai sprogstant šalia jos. Šios sistemos tikslas – sunaikinti raketą toli nuo apgyvendintų vietovių, kad būtų sumažinta žala.

Ši mobili gynybos sistema pajėgi atremti tiek trumpojo nuotolio raketas, tiek artilerijos sviedinius nepriklausomai nuo paros laiko ir oro sąlygų bei vienu metu kovoti su keliais taikiniais.

Šeštadienį Iranas pirmą kartą istorijoje užpuolė Izraelį, iš savo teritorijos pasiųsdamas daugiau nei 300 bepiločių orlaivių ir raketų. Izraelis labai sėkmingai apsigynė ir dėl „Geležinio kupolo“ sistemos buvo užfiksuota nedidelė materialinė žala.

 

Be „Geležinio kupolo“, kuris yra pirmasis oro gynybos sluoksnis, Izraelis taip pat naudoja sistemas, vadinamas „Dovydo laidykle“ ir „Strėle“.

Izraelio armija sekmadienį paskelbė sėkmingai numušusi 99 procentus iš daugiau nei 300 į jos teritoriją nukreiptų bepiločių orlaivių ir raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()