Kremlius rengia cinišką provokaciją. Ukrainos GUR skelbia detales  ()

GUR praneša, kad Kremlius ruošiasi naujai provokacijai prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai jau parengė „foto įkalčius“, kuriuos iš tikrųjų padarė Baltarusijoje. GUR pažymi, kad Ukrainos specialiosios pajėgos neturi nieko bendra su nelegalia ginklų prekyba Afrikoje.

Silpnėjančių Rusijos ir jos įgaliotinių Afrikoje pozicijų fone priešas ruošia dar vieną informacinę specialiąją operaciją, nukreiptą prieš Ukrainą. Kremlius bandys apkaltinti Ukrainos specialiąsias pajėgas, neva Sudane panaudojus svetimos kilmės ginklus.

Norėdami tai pasiekti, Rusijos propagandistai planuoja žiniasklaidoje, ypač Libijoje, skelbti pagal užsakymą parašytus straipsnius ir sufabrikuotas nuotraukas, kuriose užfiksuoti „perimti“ amerikietiškos kilmės ginklai, kuriuos anksčiau užgrobė „Wagner“ samdiniai karo Ukrainoje metu, pažymėjo žvalgybos pareigūnai.

Okupantų tikslas – diskredituoti Ukrainą ir jos partnerius, taip pat apkaltinti Vakarų sąjungininkus nekontroliuojama ginklų prekyba dalyvaujant Ukrainai. Priešas taip pat sutelks dėmesį į tai, kad elitinės Ukrainos specialiosios pajėgos karo metu dalyvauja kovinėse operacijose Afrikoje, ypač Sudane.

 

Žvalga taip pat pažymi, kad dėl musulmonų religinių švenčių, Rusijos specialiosios tarnybos buvo priverstos sufabrikuoti reikiamas nuotraukas Baltarusijos teritorijoje.

„Pabrėžiame, kad Ukraina ir jos pajėgos ir toliau veikia išimtinai tarptautinės teisės ir JT chartijos rėmuose, gerbdamos visų šalių suverenitetą ir neturi nieko bendra su jokiais neteisėtais veiksmais, susijusiais su nelegalia ginklų prekyba“, – sakė GUR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(30)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()