„Pradedamas karas prieš Vakarus.“ Ukraina tik pradžia. Nutekėjo visiškai slaptas planas  (1)

Slaptuose Rusijos dokumentuose atskleidžiamas Kremliaus planas.


Maskva
Maskva
© Timur Venkov (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Red_Gate_Building_(235410211).jpeg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

The Washington Post“ gautame slaptame Rusijos užsienio reikalų ministerijos dokumente atskleidžiamas Rusijos ketinimas panaudoti karą Ukrainoje, kad mestų iššūkį, jos nuomone, Amerikos dominavimui ir pakeistų pasaulinę tvarką.

Dokumente ministerija ragina vykdyti „puolamąją informacinę kampaniją“ karinėje-politinėje, ekonominėje, prekybos ir informacinėje psichologinėje srityse prieš „nedraugiškų šalių koaliciją“, vadovaujamą JAV.

„Turime ir toliau koreguoti savo požiūrį į santykius su nedraugiškomis valstybėmis. Svarbu sukurti mechanizmą, kuris leistų rasti pažeidžiamus jų išorės ir vidaus politikos taškus, siekiant parengti praktinius žingsnius, kaip susilpninti Rusijos priešininkus“, – teigiama 2023 m. dokumente, kurį laikraščiui „The Washington Post“ pateikė viena Europos žvalgybos tarnyba.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5339 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Dokumentas rodo, kad Rusija vykdo hibridinį karą prieš Vakarus. Jame teigiama, kad Maskva siekia pakirsti Vakarų paramą Ukrainai ir sutrikdyti JAV ir ES vidaus politiką, vykdydama propagandines kampanijas, skleidžiančias izoliacinės ir ekstremistinės politikos klastotes.

Ji taip pat ketina pertvarkyti geopolitiką, suartėdama su Kinija, Iranu ir Šiaurės Korėja ir taip bandydama pakeisti dabartinę jėgų pusiausvyrą.

 

Dokumente pabrėžiama Rusijos pozicija, kad karo Ukrainoje baigtis „didele dalimi nulems būsimos pasaulio tvarkos kontūrus“ – tai rodo Maskvos įsitikinimą, kad jos invazijos sėkmė glaudžiai susijusi su jos ir kitų autoritarinių režimų gebėjimu daryti įtaką pasauliniu mastu.

Kremlius taip pat tikisi, kad Vakarai „supras, kad jų konfrontacinė politika ir hegemonistinės ambicijos neturi ateities, ir pripažins sudėtingą daugiapolio pasaulio realybę“, teigiama dokumente.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(71)
(-55)

Komentarai (1)