[ŽT] Kremlius baiminasi. Netikėta žinia. „Paleido specialius traukinius“  ()

Tokią taktiką naudojo dar sovietų Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia, bandydama paskatinti kuo daugiau žmonių stoti į armiją ir dalyvauti kare Ukrainoje, pradeda agitacijos traukinių taktiką.

Paleido specialius traukinius. Tokiu būdu Maskva kopijuoja daugiau nei šimto metų senumo bolševikų propagandos metodus, nurodė Ukrainos GUR.

Kremlius baiminasi, kad pavasario šaukimo planai nebus įgyvendinti, todėl griebiasi visų įmanomų propagandinių sprendimų, įskaitant žinomus iš praeities.

„Ant keleivinių ir priemiestinių traukinių vagonų piešiami su kariuomene susiję vaizdai ir šūkiai, šlovinantys Rusijos ginkluotąsias pajėgas“, – rašo GUR.

Karinė žvalgyba pridūrė, kad Rusijos gynybos ministerija taip pat naudoja atvirą melą – pavyzdžiui, teigia, kad šauktinio kario statusas neva atmeta galimybę tokį asmenį siųsti į frontą Ukrainoje.

 

Agitacinis traukinys – specialiai įrengtas ir pritaikytas traukinys skleisti bolševikinę propagandą tarp atokių vietovių gyventojų ir karinių dalinių. Agitaciniai traukiniai pasirodė 1918 metais ir veikė Rusijos pilietinio karo metu.

Esant silpniems ryšiams tarp centro ir vietovių, jie kartu su propagandiniais laivais buvo efektyvi bolševikų idėjų stiprinimo forma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(25)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()