[ŽT] „Nužudyti Lenkijoje.“ Nematytas įžūlumas. Ką planavo Rusija  ()

Tyrimo duomenimis, Lenkijos pilietis gavo Rusijos specialiųjų tarnybų užduotį rinkti informaciją apie Žešuvo-Jasionkos oro uostą. Tai turėjo padėti priešui organizuoti specialią operaciją.


Andžejus Duda ir Volodymyras Zelenskis
Andžejus Duda ir Volodymyras Zelenskis
© President Of Ukraine, CC0 1.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Volodymyr_Zelenskyy,_Andrzej_Duda_and_Gitanas_Naus%C4%97da_held_a_meeting_in_the_format_of_the_Lublin_Triangle_in_Lviv._%2852718

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybai ir Generalinei prokuratūrai kartu su Lenkijos teisėsaugos institucijomis pavyko atskleisti Rusijos agentą. Agentas kartu su priešo specialiosioms tarnyboms rengė pasikėsinimą į prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Tai teigiama SBU pranešime.

Pažymima, kad įtariamas Lenkijos pilietis bendradarbiavo su Rusijos Federacijos karine žvalgyba, kuri žinoma kaip GRU. Agentas turėjo rinkti ir perduoti šaliai agresorei informaciją apie Žešuvo-Jasionkos tarptautinio oro uosto saugumą.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2151 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

„Tai, be kita ko, turėjo padėti Rusijos specialiosioms tarnyboms suplanuoti galimą pasikėsinimą į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį jo viešnagės Lenkijoje metu. SBU darbuotojai ir Ukrainos prokurorai informavo kolegas iš Lenkijos apie galimą pasikėsinimą nužudyti“, – rašoma pranešime.

 

Tyrimo duomenimis, užverbuotą Rusijos specialiųjų tarnybų agentą pavyko nustatyti ir sulaikyti Lenkijos teritorijoje.

Jei Lenkijoje būtų įvykęs pasikėsinimas nužudyti, tai būtų sukėlę didžiulę politinę krizę ne tik Ukrainoje, bet ir Lenkijoje bei visose NATO šalyse, kurioms būtų tekę susidurti su sunkiu uždaviniu rasti tinkamą atsaką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(7)
(40)

Komentarai ()