„Užuot davę Ukrainai, nusprendė parduoti.“ Kas nutiko su naikintuvais  ()

Šalies gynybos ministras Luisas Petri pabrėžė, kad pastarąjį kartą panašiu mastu šalies oro pajėgos buvo sustiprintos daugiau nei prieš 30 metų.



© Master Sgt. Andy Dunaway (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon#/media/File:F-16_June_2008.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danija ir Argentina susitarė dėl sandorio sąlygų, susijusių su 24 naikintuvais F-16. Skandinavijos šalis parduos savo nurašytus F-16 už maždaug 300 mln. USD. Užuot davę Ukrainai, nusprendė parduoti. Danija paaiškino tokį sprendimą.

Argentinai tai viena svarbiausių ginkluotės sutarčių istorijoje. Šalies gynybos ministras Luisas Petri pabrėžė, kad pastarąjį kartą panašiu mastu Argentinos oro pajėgos buvo sustiprintos daugiau nei prieš 30 metų. Ilgą laiką Argentina naudojo A-4 „Skyhawk“ ir „Super Etendard“ lėktuvus, o ieškodami naujų naikintuvų, dairėsi, be kita ko, į Švedijos „Gripen“ ir Pietų Korėjos FA-50. Galiausiai pasirinko F-16.

24 vnt. Danijos F-16 skris į Argentiną

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
8255 6

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Gauti juos iš Danijos buvo įmanoma ne tik dalyvaujant amerikiečiams (JAV turi sutikti su savo gamybos orlaivių pardavimu), bet pirmiausia dėl to, kad Danija atsikrato F-16 dėl perėjimo prie naujesnių F-35A „Lightning II“ naikintuvų.

Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas gana tvirtai pasisakė dėl pagalbos Ukrainai.

 

„Danija jau labai prisidėjo prie tokios pagalbos, suteikdama Ukrainos oro pajėgoms naikintuvus F-16. Mes mokome ukrainiečių pilotus ir sausumos personalą“, – pabrėžė Poulsenas.

Danija iš tikrųjų yra viena didžiausių Ukrainos sąjungininkių. Tai viena pirmųjų NATO šalių, paskelbusių pasirengimą apmokyti Ukrainos karius. Ji taip pat pasiruošusi išsiųsti 19 tokio tipo naikintuvų į frontą. Pristatymas turėtų prasidėti šią vasarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(67)
(-21)

Komentarai ()