TOS-1A prieš „Baba Jaga“. Fronte susitiko vienas kito verti varžovai (Video)  ()

Tai yra specialios paskirties sistemos, kurios termobariniais užtaisais gali likviduoti priešo karius, pasislėpusius net labiausiai įtvirtintose pozicijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Krasnohorivkos Ukrainos bepiločių dronų operatoriai užpuolė ir sunaikino ar bent jau gerokai apgadino rusų sunkųjį liepsnosvaidį TOS-1A, dar vadinamą „pragaro ginklu“.

Ukrainos kariai taikinį greičiausiai atakavo 60 mm minosvaidžio sviediniais, numestais iš drono „Baba Jaga“ arba Taivano gamybos bepiločio drono „Revolver 860“.

Kalbame apie sunkiuosius pramoninius ar žemės ūkio dronus, pritaikytus gabenti kelių kilogramų krovinį, pvz., 60 mm minosvaidžio sviedinius.

Į naujausios „Baba Jaga“ versijos dronus ukrainiečiai jau pradėjo diegti termovizines kameras, panašias į tas, kurios yra taivanietiškuose dronuose „Revolver 860“.

Reikia pabrėžti, kad net vienas TOS-1A sistemos praradimas Rusijai yra skaudus. Juolab, kad iki karo pradžios Rusija turėjo tik apie 50 šio ginklo vienetų. Tai yra specialios paskirties sistemos, kurios termobariniais užtaisais gali likviduoti priešo karius, pasislėpusius net labiausiai įtvirtintose pozicijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(0)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: