Zelenskio ultimatumas. „Mums reikia...“ (Video)  ()

Rusija griebiasi labiau apgalvotų masinių smūgių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neeiliniame Ukrainos ir NATO tarybos posėdyje įvardijo, ko reikia Ukrainai. Kaip pažymima pranešime valstybės vadovo svetainėje, jis savo kalboje pabrėžė, kad „nesąžininga tik drąsiai priešintis bombardavimui, mūsų žmonių drąsa negali būti vienintelė gynyba nuo dronų ir raketų“.

„Tik nuo šių metų pradžios – per kiek daugiau nei tris mėnesius – į Ukrainą buvo paleista beveik 1200 Rusijos raketų, įskaitant aerobalistines, ir daugiau nei 1500 savižudžių dronų“, – pabrėžė V. Zelenskis ir pridūrė, jog jų buvo numušta tik dalis, kaip ir ne visos iš 8 500 valdomų bombų.

Prezidentas taip pat teigė, kad Rusija griebiasi labiau apgalvotų masinių smūgių, griaunančių Ukrainos energetikos sistemą.

„Akivaizdu, kad Ukraina pati neturi pakankamai jėgų apsiginti nuo Rusijos teroristinių išpuolių“, – sakė V. Zelenskis ir pažymėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „turi būti nuleistas iš dangaus ant žemės, o mūsų dangus vėl turi tapti saugus“.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Ukrainai gynybai reikia dar septynių „Patriot“ ar panašių priešlėktuvinių raketų sistemų, ir tai yra minimalus skaičius.

 

„Jos gali išgelbėti daug gyvybių ir iš tikrųjų pakeisti situaciją. Turite tokias sistemas. Prašau jų“, - sakė jis.

Antra, pažymėjo V. Zelenskis, jau seniai kalbama apie milijoną artilerijos sviedinių.

„Pagaliau jie turi būti pristatyti į fronto liniją“, – pabrėžė prezidentas.

Trečiuoju dalyku jis įvardijo tolimo smūgio galimybę.

„Absurdiška, kai partneriai bijo savo jėgos. Kuo daugiau tolimojo nuotolio ginklų turi mūsų kariai, tuo arčiau taika. Tolimojo nuotolio raketos ir artilerija dabar yra labai reikalingos fronte“, – pabrėžė V. Zelenskis.

 

Ketvirta – aviacija.

„Jei turime naikintuvų koaliciją, tai mums reikia pakankamai orlaivių, kad iš tikrųjų įveiktume Rusijos oro laivyną. Ir reikalingas ne pažadų kiekis, o tikrasis orlaivių skaičius danguje“, – sakė jis.

Penktuoju punktu V. Zelenskis įvardijo greitį.

„Negalime laukti, kol šiais metais bus priimti sprendimai. Prašau jūsų ryžto – kiekvieną šių elementų – apsvarstyti kuo greičiau“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(3)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()