Ukraina sužavėta nebus. Lavrovas skelbia, kaip vyktų derybos  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas patikino, kad Rusija nėra nusiteikusi prieš taikos derybas.



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sergey_Lavrov_in_2023#/media/File:Presentation_of_credentials_(2023-04-05)_04.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Rusija yra pasirengusi deryboms, tačiau nestabdys karo veiksmų, kol jos vyksta. Jis pabrėžė, kad „procesas turi tęstis“ ir kad „Stambulo istorija“ nepasikartos – tai yra, pauzės kare nebus. Net ir derybų metu.

Lavrovas pažymėjo, kad derybose turi būti atsižvelgta į „vietoje esančias realijas“. Tai yra, neteisėtą keturių Ukrainos regionų okupuotų dalių aneksiją. Rusija okupuotas teritorijas laiko savomis ir neketina derėtis dėl jų.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2656

Ypatingai geros kainos

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Lavrovas taip pat pasisakė dėl galimo susidūrimo su NATO. Jis pažymėjo, kad Putinas ne kartą yra sakęs, kad Rusijai nėra prasmės pulti NATO šalis. Tačiau Lavrovas taip pat pabrėžė, kad Rusija neleis NATO priartėti prie savo sienų per Ukrainą. Aišku, Lavrovas ignoravo faktą, kad NATO plečiasi dėl Rusijos agresijos. Jei Rusija nebūtų užpuolusi Ukrainos, Suomija ir Švedija nebūtų prisijungusios prie Aljanso.

 

Lavrovas taip pat aptarė Ukrainos teritorijų likimą. Jis teigė nežinantis, kas bus su vakariniais regionais. Tačiau Rytų Ukraina, kurią politikas pavadino „iš pagrindų rusiška“, esą dega noru būti Rusijos dalimi.

(1)
(35)
(-34)

Komentarai ()