[ŽT] „Jis asmeniškai ten skrenda.“ Kinų laukia didelė staigmena. Tai rimta  ()

JAV turi ką pasakyti Kinijai. Ir ta žinutė nepatiks nei Rusijai, nei Kinijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV yra pasirengusi įvesti sankcijas Kinijai, jei Pekinas ir toliau Rusijai tieks dvejopo panaudojimo technologijas. Negana to, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ketina asmeniškai apie tai įspėti Kinijos pareigūnus, rašo BBC, remdamiesi FT.

Blinkeno vizitas Kinijoje vyks balandžio 24-26 dienomis. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, jis ketina pranešti, kad JAV ir sąjungininkės tampa vis nepakantesnės Kinijos paramai Rusijos karo mašinai, kuri aprūpina ​​lustais, sparnuotųjų raketų varikliais ir kita įranga. Blinkenas neplanuoja atskleisti, kokių priemonių imsis JAV, bet Vašingtonas svarsto galimybę įvesti sankcijas Kinijos finansų institucijoms ir kitoms organizacijoms. Bent jau taip teigia FT šaltiniai.

Vienas FT šaltinis teigė, kad Blinkeno žinutė bus „aiškiausias perspėjimas, kokį JAV kada nors asmeniškai perdavė Kinijos pareigūnams“.

 

Valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Campbellas paaiškino, kad Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkai mano, kad Kinija kenkia Europos saugumui, tiekdama Rusijai dvejopo naudojimo technologijas, ir Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi apie tai sužinos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(278)
(6)
(272)

Komentarai ()