[ŽT] Jos jau paruoštos. „Šios savaitės pabaigoje.“ Fantastiška žinia Ukrainai  ()

Iki šiol Ukraina gaudavo trumpesnio veikimo nuotolio raketas.


ATACMS
ATACMS
© https://sill-www.army.mil (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ATACMSMay2006_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būsimame JAV karinės pagalbos pakete Ukraina gali gauti išplėstinio nuotolio taktines raketas ATACMS. Markas Warneris, Senato žvalgybos komiteto pirmininkas, sakė tai interviu „CBS-News“ metu.

„Tikiuosi, kad kai tik šis (priimtas įstatymo projektas dėl pagalbos Ukrainai) pasieks prezidentą antradienį arba trečiadienį, bus pradėtas šių ilgesnio nuotolio ATACMS gabenimas“, – sakė jis ir pabrėžė, kad šios raketos yra aiškiai nurodytos projekte.

[Vokietija] Tik 59€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
4846 5

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Pasak senatoriaus, jei viskas bus gerai priimant įstatymo projektą Senate, pačios ginkluotės pristatymas galėtų prasidėti šios savaitės pabaigoje. M. Warneris pridūrė, jog Pentagonas jau turėjo paruošti ATACMS raketas perduoti Ukrainai.

ATACMS yra taktinė „žemė-žemė“ balistinė raketa, skirta sunaikinti priešo įrangą, karius ir struktūras. Ji gali būti paleista iš M270 MLRS ir M142 HIMARS savaeigių sistemų, kurios jau yra naudojamos Ukrainos ginkluotojų pajėgų.

 

Yra keletas ATACMS raketų modifikacijų, kurios skiriasi valdymo sistemomis, tipu (su stipriai sprogstamuoju užtaisu, kasetiniu) ir kovinės galvutės galia, taip pat maksimaliu skrydžio nuotoliu (nuo 165 iki 310 km).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(1)
(128)

Komentarai ()