„Karui užbaigti to nepakanka...“ „Bloomberg“ skelbia, kas laukia Ukrainos  ()

Situacija fronte priklausys nuo amerikietiškos ginkluotės pristatymo į frontą tempo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas daugiau nei 60 mlrd. dolerių JAV pagalbos paketas prisidės prie Ukrainos gynybos efektyvumo didinimo, tačiau to nepakanka radikaliam situacijos fronte pokyčiui, teigia „Bloomberg“.

Leidinys pažymi, kad daug kas priklausys nuo Amerikos pagalbos pristatymo į frontą tempo. Šešis mėnesius vėluojant balsavimui dėl paketo Ukrainos kariškiai susidūrė su dideliu amunicijos ir gyvosios jėgos trūkumu. Savo ruožtu Rusijos armija pasinaudojo šia situacija.

Pasak Ukrainos Nacionalinio strateginių studijų instituto mokslininko Mykolo Beleskovo, naujoji JAV pagalba leis Ukrainos pajėgoms pailsėti, sulėtins Rusijos karinio veržimosi tempą, užtikrins geresnę gynybą ir ženkliai sumažins nuostolius.

Tuo pačiu, norint aktyviau stumti rusus iš šalies, Ukrainai reikia papildomos pagalbos. O perspektyva ją gauti – probleminis klausimas, atsižvelgiant į respublikonų pasipriešinimą Kongrese.

 

„Klausimas, ar pagalba bus teikiama ir kiek bus teikiama 2025 m. ir vėliau, nes Putino strategija yra laukti“, – sakė Beleskovas.

Kartu leidinio šaltinis pabrėžė, kad šią savaitę Vokietija ketina padidinti spaudimą savo partneriams Europoje, ypač Prancūzijai ir Italijai, dėl tolesnio oro gynybos įrangos ir komponentų tiekimo Ukrainai.

Balandžio 20 dieną JAV Kongreso Atstovų rūmai patvirtino įstatymo projektą dėl pagalbos paketo Ukrainai, kurio suma siekia daugiau nei 60 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()