Didelė jėga Suvalkų koridoriuje. Skelbiamas „Oršos planas“. Kas vyksta (Foto)  ()

„Narsus Grifonas 24/II“ pratybos – tai įvadas lietuviams į svarbiausius NATO manevrus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-24 Didelė jėga Suvalkų koridoriuje. Skelbiamas „Oršos planas“. Kas vyksta (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo balandžio 21 dienos savaitę truks Lenkijos ir Lietuvos lauko taktikos pratybos su aviacijos elementu „Narsus Grifonas 24/II“ („Brave Griffin 24/II“).

Pratybos „Narsus Grifonas 24/II“ su lenkais lietuviams – įžanga į iki birželį prasidėsiančias pratybas, kuriose dalyvaus net 10 tūkst. rezervistų. Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys pranešime pažymėjo:

„Vykdome savo pareigą ir ruošiamės ginti savo tėvynę ir sąjungininkes. Visi manevrai bus realūs. Kariuomenės matomumas Lietuvoje bus didžiulis. Keliuose bus daug technikos, galimi eismo sutrikimai.“

Didelė jėga. „Narsus Grifonas 24/II“ pratybos išbandys gynybos scenarijus pagal dvišalį Lietuvos ir Lenkijos „Oršos planą“. Jos bus vykdomos Suvalkų koridoriuje šiaurės rytų Lenkijoje.

Čia gali prasidėti galimas Rusijos ir Baltarusijos pajėgų puolimas prieš NATO, „Oršos planas“ skirtas bendrai šios srities gynybai. „Narsus Grifonas 24/II“ pratybose iš viso turėtų dalyvauti 1,5–2,5 tūkst. karių iš Lenkijos ir Lietuvos, o manevrų metu bus panaudota beveik 200 karinės technikos vienetų. Internete jau pasirodo pirmosios nuotraukos iš manevrų:

 

„Narsus Grifonas 24/II“ pratybos – tai įvadas lietuviams į svarbiausius NATO manevrus. „Steadfast Defender-24“ pratybose zonoje nuo Atlanto iki NATO rytinio flango dalyvaus 90 tūkst. karių iš 30 šalių, o veiklų tikslas bus išbandyti Aljanso mobilizacinius pajėgumus galimo Rusijos ar Baltarusijos puolimo atveju.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(8)
(167)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()