„Jų bus apie 60.“ Didelis smūgis Kremliui. Kas atvyksta į Ukrainą  ()

Rimti Pentagono ketinimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-24 „Jų bus apie 60.“ Didelis smūgis Kremliui. Kas atvyksta į Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos svarsto galimybę nusiųsti į Ukrainą dar apie 60 karinių patarėjų, kurie dirbs ambasadoje Kijeve. Jie kovinėse operacijose nedalyvautų.

Jų užduotis būtų konsultuoti Ukrainos kariškius, palaikyti logistiką ir koordinuoti ginklų tiekimą. Tačiau jie gali turėti ir kitų pareigų. Visuomeninio analizės centro „Bašnia“ vadovas Valerijus Kločokas pakomentavo, kas turima omenyje.

Kariniai patarėjai turėtų padėti ukrainiečiams įsisavinti naujai atgabentus ginklus ir techniką, taip pat prižiūrėti, kaip ir kur Kijevas panaudos JAV paramą.

„Manau, kad ši istorija susijusi su respublikonų reikalavimais Baltiesiems rūmams parengti Ukrainos strategiją kare su Rusija. Tikėtina, kad toks susitarimas buvo viena iš kompromisinio įstatymo projekto sąlygų. Per visas šias politines kovas respublikonai reikalavo, kad demokratai ir Joe Bidenas griežtai kontroliuotų Ukrainai teikiamą karinę ir finansinę pagalbą“, – pabrėžė Valerijus Kločokas.

Karinių patarėjų kontingentas Ukrainoje vykdys nekovines užduotis, kurios yra diplomatinės misijos dalis. Kita vertus, toks Pentagono gestas gali rodyti pasiektų susitarimų rimtumą.

Pernai Pentagonas į Ukrainą paskyrė specialųjį inspektorių ginklų kontrolės klausimams spręsti. Šį kartą į Ukrainą gali atvykti ir kariškiai.

 

Galima numanyti, kad kariniai patarėjai ne tik kontroliuos, kur siunčiami ir kaip perduodami ginklai bus naudojami Ukrainoje, bet ir padės Ukrainos karinei vadovybei planuoti karines operacijas.

„Tokiu būdu Ukraina demonstruos viešąjį bendradarbiavimą su Vakarų partneriais. Rusijoje tai, švelniai tariant, kelia rimtą nerimą. Jie supranta, kad NATO šalių patirtis vis dėlto yra geresnė. Tai mums padės“, – pabrėžė analitikas.

 

Be to, Rusija tai gali vertinti kaip riboto sąjungininkų karinio kontingento buvimą Ukrainoje. Tačiau tai nėra blogai. Pasak Kločoko, Rusija turėtų suprasti, kad ne ji viena brėžia raudonas linijas.

„Ukraina su savo Vakarų partneriais yra pasirengusi „pastumti“ šias raudonas linijas toliau, nei norėtų Kremlius. Prisiminkime Rusijos reakciją į E. Macrono pareiškimus, kai jis kalbėjo apie karių siuntimą į Ukrainą. Visa tai rodo, kad Ukraina nėra vieniša, ir Rusija taip pat turėtų tai suprasti. Mums tai labai teigiamas signalas“, – apibendrino V. Kločokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(2)
(90)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()