[ŽT] Rusijoje šokas. „Ukrainoje skrenda F-16“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-04-25 01:43
Šitas kažkaip neįtikino, balionas greičio negali imituoti, galbūt labai specifiniaisi atvejais, kai žinai tiksliai kas tave seka gali artėdamas link radio lokacinės stoties imituoti atspindžius greičiau nei jie turėjo realiai atsispindėt, bet čia kažkas iš sci-fi jau.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-25 07:34
Kolega prieš kokius 15 metų sakė, kad policijos radarai greitį matuoja ne pagal atstumo pasikeitimą tarp dviejų signalų, bet pagal atsispindėjusios bangos ilgio pasikeitimą. Veikiausiai ir šie veikia panašiu principu. Tad gal galima atgal į radarą pasiųsti kitą signalą, o originalą bent jau iš dalies "sugerti". Arba originalo RU sistema gali apskritai neskaityti potencialiai pavojingu ir jį praignoruoti kaip kad turėjom panašų atvejį su Kinijos balionu virš Amerikos. Dar reikia sekentį signalą pasiųsti anksčiau negu kad atsispindės originalas. Tai iš principo reikia žinoti kas kiek laiko siunčia radaras signalus ir sekančius kitus galima jau išsiųsti imituojant atspindį. Galiausiai iškyla klausimas: ar tie signalai yra "paprasti" ar "besikeičiantys"? Nes jei besikeičiantys, tai reikia žinoti, ką tiksliai reikės išsiųsti atgal dar prieš ateinant originaliam signalui. Arba sistema veikia visai kitokiu principu Pvz. galima F16 imituoti esant toliau už balioną, tai tada nebereikės galvoti apie tai, kokį signalą reikės persiųsti.
kestutisz 2024-04-25 10:33
Tai vat apie šitą irgi galvoju, nes na nesitikiki, kad radarai jie vis dar kaip WWII vienu žinomu patternu veikia, reikia visgi pirma gauti kažką kad faeikinti atgal, tai lieka tik imituot kažką esant už savęs.
HardAxe 2024-04-25 10:43
pradžiai gal užtektų kelių šimtų mažų pigių balionų su atšvaitais paleisti. Galima dar kelis mini siųstuvus imituoti dronų signalus. Ties kažkokiu kiekiu vistiek apsišiks radaras. Apie tai jau prieš metus rašiau, netikiu, kad UA/RU kariam neatėjus tokia įdėja.
kestutisz 2024-04-25 11:31
Tai yra, rusai jau krapšto nuo medžių balionus su kampiniasi atšvaitais, klausimas tik kiek ten efektyvu, kad čia fake signalas jau būtų supratę WWII britai su tuo laiku jau primityviais radarais ir rankiniu "chain home" darbu.