„Pasiektas visiškas minimumas.“ Štai ką daro Ukrainos dronai (Video)  ()

Ukraina nusitaikė į svarbų Rusijos ekonomikos sektorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naftos perdirbimas Rusijoje sumažėjo iki beveik minimumo. To priežastis buvo bepiločių orlaivių smūgiai naftos perdirbimo gamykloms ir lėtas jų remontas, praneša „Bloomberg“.

Šaltinis nurodo, kad nuo balandžio 11 iki 17 d. Rusija per dieną perdirbo 5,22 mln. barelių naftos. Tai yra maždaug 10 000 barelių per dieną arba 0,2 % mažiau nei ankstesnių septynių dienų vidurkis.

„Bloomberg“ rašo, kad Ukraina nusitaikė į svarbų Rusijos ekonomikos sektorių, o jos vyriausybė siekia apriboti kuro tiekimą į fronto liniją priešo kariuomenei. Tai taip pat sumažins pajamas į Rusijos biudžetą.

„Šiais metais dronai nusitaikė į pagrindines Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, todėl jos buvo iš dalies arba visiškai uždarytos“, – teigiama medžiagoje.

Šaltinis taip pat pažymi, kad laikotarpiu nuo balandžio 11 d. iki 17 d. dauguma nukentėjusių objektų veikė panašiai kaip ankstesnėmis savaitėmis, bet vidurkis vis tiek buvo mažesnis nei produktyvumas prieš išpuolius.

Šaltinis nurodo, kad naftos perdirbimo gamyklose, nukentėjusiose nuo balandžio 1 iki 17 d. Ukrainos bepiločių orlaivių atakų, naftos perdirbimo kiekis vidutiniškai siekė 1,23 mln. barelių. Tai yra maždaug 280 000 barelių per dieną mažiau nei vidutiniu laikotarpiu nuo sausio 1 iki 24 d.

 

Tuapsėje gamykla vis dar neveikia, o kitos sugadintos naftos perdirbimo gamyklos neatkūrė savo našumo iki buvusio lygio. Naftos perdirbimas NORSI gamykloje Žemutiniame Naugarde taip pat nesiekia sausio mėnesio lygio.

„Per visą balandį Rusijos naftos perdirbimo gamyklų apyvarta vidutiniškai siekė apie 5,22 mln. barelių per dieną, tai beveik žemiausias lygis nuo praėjusių metų gegužės“, – rašė „Bloomberg“.

Per pastaruosius kelis mėnesius į kelias pagrindines naftos perdirbimo gamyklas įvairiuose Rusijos regionuose buvo nukreiptos bepiločių orlaivių atakos. Daugeliu atvejų buvo sugadinta reikšminga įranga, kurią gana sunku įsigyti taikant sankcijas, o šių įrenginių remontas yra ilgas procesas.

 

Tačiau tai sukėlė neigiamą reakciją JAV. Pavyzdžiui, Pentagono vadovas Lloydas Austinas mano, kad Ukrainos smūgiai Rusijos naftos perdirbimo gamykloms gali turėti įtakos pasaulinei energetikos situacijai.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas M. Podoliakas pareiškė, kad Ukraina ir toliau sieks sunaikinti Rusijos naftos perdirbimo gamyklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()