JAV patvirtino. Rusai pasiekė rezultatų  ()

Rusija armija sugebėjo apeiti neseniai pastatytos Ukrainos fronto linijos šiaurinį flangą, įskaitant minų laukus ir apkasus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos padarė didelę pažangą siaurame koridoriuje rytinėje Ukrainos dalyje. Per 10 dienų rusai pajudėjo maždaug 5 kilometrus į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos ir sekmadienį įžengė į Očeretynės kaimą.

JAV karo studijų institutas (ISW) patvirtino, kad rusai pasiekė rezultatų šiame kaime Donecko srityje.

Očeretynė yra už kelių kilometrų į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos, kurią Rusijos pajėgos užėmė po sunkių mūšių šių metų vasarį. Po to jie užėmė keletą aplinkinių kaimų.

Ukraina, kuri jau daugiau nei dvejus metus priešinasi Rusijos karinei agresijai, neseniai pranešė apie amunicijos trūkumą. Tačiau artimiausiomis savaitėmis situacija fronte gali pagerėti, kai atvyks nauja JAV karinė pagalba, kurios finansavimui pritarė ir Senatas.

Kartu ISW pažymėjo, kad dar neturi vizualinio patvirtinimo, jog Rusija užėmė Očeretynę. „The Guardian“ remiasi Rusijos karo tinklaraštininkų paskelbtais vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip okupantai iškelia Rusijos vėliavą. To, savaime suprantama, negalima laikyti neginčijamu įrodymu.

 

Anot žiniasklaidos, Očeretynės užėmimas reiškia, kad Rusija armija sugebėjo apeiti neseniai pastatytos Ukrainos fronto linijos šiaurinį flangą, įskaitant minų laukus ir apkasus.

Vienas iš Ukrainos karininkų sakė, kad jei rusai užimtų Očeretynę ir ten įsitvirtintų, svarbūs Ukrainos logistikos maršrutai, jungiantys tris pagrindinius karinius mazgus – Kostiantynivką, Pokrovską ir Velyką Novosilką, patektų į okupantų apšaudymo zoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(16)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: