„Liko 17 kilometrų.“ Gali būti didžiulis puolimas. Ką skelbia ISW (Žemėlapis)  ()

Karo studijų instituto analitikai išanalizavo situaciją.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=781362834176797&set=pcb.781362854176795

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 25 d. užfiksuotoje medžiagoje galima pamatyti Rusijos ginkluotųjų pajėgų buvimą Solovjevės centre. Gali būti, kad balandžio 25-osios naktį priešas visiškai užėmė Novobachmutivką.

Karo studijų instituto analitikai išanalizavo situaciją Avdijivkos kryptimi per pastarąsias 24 valandas.

Rusijos viešuose puslapiuose rašoma, kad tariamai Solovjevė jau visiškai paimta, o Putino armija pajudėjo 2 km iki Novokalynovės. Šioje fronto atkarpoje kovas vykdo įsibrovėliai iš 15-osios motorizuotosios brigados ir spec. pajėgos „Arbat“. Viena vertus, šiame rajone Rusijos armija gana greitai įsiveržė į Ukrainos teritoriją, tačiau šios sėkmės dar neturi įtakos bendram vaizdui fronto linijoje.

[Vokietija] Tik 119€ ir tokios galimybės! Fantastiškas belaidis dulkių siurblys. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux i7“)
3068 2

Nuostabiai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Gausybė keičiamų antgalių, labai plačios panaudojimo galimybės

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Solovjevės ir Novobachmutivkos užėmimas suteikia V. Putino armijai stabilias pozicijas, iš kurių galima pradėti platesnį puolimą. Plačiausioje vietoje ši linija bus ne daugiau kaip 2 km pločio, o tai reiškia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali be problemų vykdyti kontratakas.

Ukrainos vadovybė gali nuspręsti išvesti Ukrainos karius toliau į vakarus, jei manys, kad Rusijos taktinė pažanga šioje srityje kelia per didelę grėsmę dabartinėms Ukrainos pozicijoms. Ukrainos kariuomenė pasitraukė iš Avdijivkos į palyginti prastai paruoštas gynybines pozicijas į vakarus nuo Avdijivkos.

ISW analitikai abejoja, ar Rusijos gynybos ministerija sugebės nuolat palaikyti spartų puolimo operacijų tempą šiame fronto sektoriuje. Tikėtina, kad Putino armija ir toliau žengs į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos, tačiau jų sėkmė negalės peraugti į reikšmingą operatyvinį proveržį.

 

Putino armija dabar yra 30 km nuo pagrindinio tikslo šioje fronto atkarpoje – Pokrovsko ir 17 km nuo didesnių gyvenviečių miesto teritorijoje.

Ekspertai teigia, kad dabar Rusijos gynybos ministerija daugiau dėmesio skiria Časiv Jaro užėmimui. Miesto užėmimas leistų Rusijos armijai pradėti naują puolimą prieš tuos Donbaso miestus, kurie sudaro reikšmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybinį diržą regione.

Gali būti didžiulis puolimas. Priešas stengsis intensyvinti savo karines operacijas Donbase, kol Ukraina dar negavo karinės pagalbos iš JAV.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(31)
(-13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: